Anne van Lierop

Het geeft me veel voldoening als ik zie dat patiënten opknappen door de zorg die ik lever.

Flexteam

“Na mijn afstuderen kon ik in meerdere ziekenhuizen aan de slag, maar ik heb bewust gekozen voor een baan als verpleegkundige in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Ik kan hier op verschillende afdelingen werken en zo veel ervaring opdoen. Ik werk in het flexteam en word elk halfjaar gedetacheerd bij een andere afdeling. Nu werk ik bij neurologie en interne geneeskunde. Voor mij als beginnend verpleegkundige is het ideaal om me in meerdere specialisaties te ontwikkelen.”

Broodnodige praktijkervaring

“Stages zijn een belangrijk onderdeel van de opleiding. Daar begin je al in het eerste jaar mee, dan loop je 5 weken stage. In het tweede jaar 2 keer 10 weken en het derde en vierde jaar het hele jaar door. Dan loop je 3 dagen per week stage en ga je 1 dag naar school. Die praktijkervaring heb je echt nodig. Je leert er zoveel van, niet alleen de verpleegkundige handelingen maar ook het omgaan met patiënten en familie.”

Nu al veel ervaring en kennis

“Op school krijg je anatomie, fysiologie en pathologie. In de praktijk leer je ziektebeelden herkennen en een klinische blik te vormen. Ook al ben ik pas net begonnen met werken, ik heb veel ervaring en ik weet veel. Daar durf ik op te vertrouwen.”

Overtuigd door een meeloopdag

“Van jongs af aan wilde ik al verpleegkundige worden. Op de middelbare school vond ik het vak biologie heel leuk en dan vooral het deel over het menselijk lichaam. Ook werkt een aantal familieleden in de zorg. Nadat ik bij Avans had meegelopen met een student, wist ik het zeker en heb ik me ingeschreven voor de opleiding HBO-Verpleegkunde.”

Veel voldoening

“Het vak geeft me veel voldoening. Vooral wanneer ik zie dat patiënten opknappen of beter worden door de zorg die ik lever. Dat is mooi om te zien.”