Finance & Control voltijd hbo

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

Jij hebt gevoel voor cijfers en vindt het leuk om uit zoeken hoe een bedrijf er financieel voor staat. De brede opleiding Finance & Control in Den Bosch, voorheen Bedrijfseconomie, is dan perfect voor jou.

Je zit met het management aan tafel om de aanschaf van een machine te bespreken. Je geeft ze advies of ze die moet kopen of juist moet leasen. Ook adviseer je over het verplaatsen van een fabriek naar een lagelonenland en over het aantrekken van kapitaal via crowdfunding. Als financieel raadgever van het bedrijf hecht het management grote waarde aan jouw advies.

Jij

Je hoeft niet uit te blinken in hoofdrekenen, maar je moet het wel boeiend vinden om in de cijfers te duiken. Je zoekt graag uit hoe geldstromen lopen zodat je een bedrijf kunt uitleggen hoe het beter kan. Met cijfers onderbouw je je verhaal. Dat je nauwkeurig bent, analytisch en het leuk vindt om mensen te overtuigen is vanzelfsprekend.

De opleiding Finance & Control

Je leert alles over bedrijfsprocessen en doorloopt de complete financiële cyclus stap voor stap. Het gaat niet alleen om cijfers, maar vooral om de wereld achter die cijfers. Je leert hoe je bedrijfsbeleid omzet in een begroting en hoe je een complete administratie voert. Vanaf dag 1 maak je kennis met het werk van de financieel professional en ga je aan de slag met projecten uit de praktijk. Bij de Efteling of Sligro bijvoorbeeld.

Ben je geslaagd, dan ben je Bachelor of Science (BSc).

Bekijk onderstaande film waarin studenten vertellen over hun ervaring met het project voor de Efteling.

Kenmerkend voor deze opleiding

De eerste anderhalf jaar volg je samen met studenten Accountancy. Daarna heb je voldoende kennis om weloverwogen te kiezen tussen 1 van beide opleidingen.

In de opleiding Finance & Control maak je kennis met de verschillende rollen van de bedrijfseconoom. Zoals een administrateur, rapporteur, auditor of adviseur. Je krijgt begeleiding van iemand uit het bedrijfsleven, je buddy. Zo word je nog beter voorbereid op de praktijk.

Presentatie Online Open avond

Bekijk de presentatie van de online Open avond.

Q&A-sessie met studenten

Bekijk de live Q&A-sessie met studenten die we samen met Scholieren.com organiseerde.

Lees het online magazine vol met verhalen van studenten en oud-studenten. Maar ook docenten vertellen je meer over de opleiding, over het vak wat ze jou geven.

Bekijk de verschillen met andere opleidingen in het interessegebied Economie en Bedrijf (pdf).

Stel je vragen

over de opleiding aan student Daphne
via Whatsapp : 06 - 10 16 49 62
over de lessen of studiekeuze aan een van onze docenten  
via WhatsApp: 06 - 10 37 96 04
over toelating aan de Studenten Informatie Balie
via het contactformulier.