Finance & Control voltijd hbo

Voltijdopleiding in Breda

Jij hebt gevoel voor cijfers en je bent nieuwsgierig naar de invloed van cijfers op beslissingen van bedrijven. De opleiding Finance & Control, voorheen Bedrijfseconomie, is dan perfect voor jou.

Als financieel specialist zit je met het management aan tafel over de aanschaf van een machine. Je geeft advies over kopen of juist leasen. Ook adviseer je over het verplaatsen van een fabriek naar een lagelonenland en over het aantrekken van kapitaal via crowdfunding. Als financieel raadgever hecht het management grote waarde aan jouw advies.

Jij

Je bent geïnteresseerd in financiële vraagstukken. Je hoeft niet uit te blinken in hoofdrekenen, maar je moet het wel boeiend vinden om in de cijfers te duiken. Je zoekt graag uit hoe geldstromen lopen zodat je een bedrijf kunt uitleggen hoe het beter kan. Met cijfers onderbouw je je verhaal.

De opleiding Finance & Control

Vanaf dag 1 ga je aan de slag met praktijkvraagstukken. Je doet bijvoorbeeld een opdracht voor de Efteling, voor Amsterdam City Swim of voor een gemeente, stichting of nieuwe onderneming. Zo leer je de verschillen tussen organisaties. Je werkt in kleine groepen aan praktijkopdrachten waarbij de docent je coacht. Door deze praktijkgerichtheid leer je hoe je een bedrijf financieel in goede banen leidt. En ontwikkel je vaardigheden als adviseren en samenwerken.

Ben je geslaagd, dan ben je Bachelor of Science (BSc).

Bekijk de video met de reacties van eerstejaarsstudenten op de opdracht van de Efteling.

 

Kenmerkend voor deze opleiding

Tijdens de opleiding verdiep je je in verschillende rollen. Zoals analist, administrateur of adviseur. Je krijgt steeds persoonlijke feedback op wat je doet: hoe je jouw cijferwerk presenteert, hoe je tot een advies komt en hoe je samenwerkt. Je merkt dat je steeds zelfstandiger wordt. De coachende rol van de docent zorgt ervoor dat je na het behalen van je diploma als een professional aan de slag kunt.

Avans heeft ook een internationale bacheloropleiding Finance & Control.

In dit digitaal magazine staan video's van studenten van de opleidingen Accountancy, Bedrijfskunde, Finance & Control en Human Resource Management in Breda.

Bekijk de verschillen met andere opleidingen in het interessegebied Economie en Bedrijf (pdf).

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via WhatsApp!

Online Open avonden voltijd/duaal 2, 3 en 4 november

,

Aanmelden Meer informatie