Commerciële Economie voltijd hbo

Voltijdopleiding in Breda

Bij de opleiding Commerciële Economie leer je alles over marketing en sales. Je leert luisteren naar de klant om producten of diensten succesvol in de markt te zetten. Voor consumenten en bedrijven.

Het bedrijf waar je werkt wil een elektrische fiets voor jongeren op de markt brengen. Je onderzoekt de mogelijkheden binnen je bedrijf en vraagt jongeren wat zij belangrijk vinden aan een elektrische fiets. Met deze resultaten wordt de fiets ontwikkeld. Je begeleidt daarna de productintroductie. Je adviseert over de juiste prijs en de plaats waar je de fiets verkoopt. In de winkel of alleen via de webshop? Met een promotiecampagne via bijvoorbeeld social media bereik je de doelgroep.

Jij

Jij hebt een vlotte babbel en kunt jezelf presenteren. Je hebt lef en inlevingsvermogen. Je bent creatief in het vinden van oplossingen en nieuwsgierig naar trends. Je wilt weten waarom mensen een bepaald merk wel of niet kopen en hoe je klanten tevreden houdt. Je leert kritisch zijn en zelf op zoek te gaan naar antwoorden.

De opleiding Commerciële Economie

De opleiding Commerciële Economie is de basis voor een carrière in marketing of sales. Je lost met studiegenoten vraagstukken uit de praktijk op. Doet onderzoek naar kansen in de markt, rekent uit wat een marketingcampagne kost en oplevert en geeft advies over hoe je klanten ervan overtuigt producten te kopen. Als je geslaagd bent mag je de titel Bachelor of Science (BSc) voeren.

Kenmerkend voor deze opleiding

Wat je leert pas je meteen toe in de praktijk. Doorlopend vind je voor bedrijven antwoorden op hun concrete vragen. Bijvoorbeeld hoe ze nieuwe klanten kunnen trekken. Zich kunnen onderscheiden van hun concurrent. Of een markt vinden voor een nieuw product. Al in je eerste jaar loop je stage. Zo leer je direct je toekomstige werkplek kennen.

Lees het online magazine vol met verhalen van studenten en oud-studenten. Maar ook docenten vertellen je meer over de opleiding, over het vak dat ze jou geven.

Bekijk de verschillen met andere opleidingen in het interessegebied Economie en Bedrijf (pdf).

Vraag het een student

Heb je een vraag of vind je het leuk om met een van onze studenten te kletsen? App dan met onze studententelefoon. Bea beheert de studententelefoon. Zij weet echt álles over de opleiding Commerciële Economie!

Bea: 06-23972967