Commerciële Economie

Voltijdopleiding in Breda

Voltijdopleiding in Breda

Jij weet wat de consument wil en leert deze behoefte vertalen naar de verkoop van producten en diensten. Bij de opleiding Commerciële Economie leer je alles over het afstemmen van vraag en aanbod.

Het bedrijf waar je werkt wil een nieuwe elektrische fiets op de markt brengen. Aan jou de taak om dit uit te voeren. Je start een onderzoek naar de mogelijkheden binnen het bedrijf en de markt. Samen met andere afdelingen ontwikkel je op basis van de onderzoeksgegevens de nieuwe fiets. En begeleid je de productintroductie. Je overtuigt het management en de doelgroep. In je werk gebruik je de nieuwste technologieën. Door gebruik van big data weet je de klant als geen ander te bereiken.

Jij

Jij hebt lef, inlevingsvermogen en bent kritisch. Je bent creatief in het vinden van oplossingen en nieuwsgierig naar trends. Je wilt weten waarom mensen een bepaald merk wel of niet kopen en hoe je klanten kunt binden.

De opleiding Commerciële Economie

De opleiding Commerciële Economie is de basis voor een carrière in de marketing of sales. Je ontwikkelt een scherpe blik op de toekomst met oog voor de veranderende vraag vanuit de markt. Je lost samen met studiegenoten concrete commerciële vraagstukken uit de praktijk op en houdt daarbij rekening met de impact op de omgeving. Je leert in allerlei situaties commercieel te denken en te handelen. Als je geslaagd bent mag je de titel Bachelor of Business Administration (BBA) voeren.

Kenmerkend voor deze opleiding

De vakken en lesvormen dagen je uit. Een lerende en onderzoekende houding is belangrijk. Wat je leert pas je meteen toe in de praktijk met actuele projecten over duurzame waardecreatie, ondernemerschap, internationale handel en de klant centraal. In een coachende rol stellen docenten vragen en zoek jij de antwoorden. Je geeft zelf vorm aan je opleiding. 

Lees het online magazine vol met verhalen van studenten en oud-studenten. Maar ook docenten vertellen je meer over de opleiding, over het vak wat ze jou geven.

Bekijk de verschillen met andere opleidingen in het interessegebied Economie en Bedrijf (pdf).

Open dag 3 november 2018

, Breda, 's-Hertogenbosch, Tilburg

Aanmelden Meer informatie