Accountancy voltijd hbo

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

Jij hebt gevoel voor cijfers en vindt het leuk om bedrijfsgegevens voor je klant uit te zoeken en hierover te rapporteren en te adviseren. De opleiding Accountancy in Den Bosch is dan perfect voor jou.

Als accountant zit je met de klant aan tafel en leg je de jaarrekening aan ze voor die je recent hebt gemaakt of gecontroleerd. Je bespreekt deze en legt uit waar het bedrijf kan verbeteren. Als vertrouwenspersoon van de organisatie hecht het bedrijf grote waarde aan jouw advies.

Jij

Jij bent nieuwsgierig naar financiële vraagstukken. Je hoeft niet uit te blinken in hoofdrekenen, maar je moet het wel boeiend vinden om in cijfers en getallen te duiken. Dat je daarbij kritisch en nauwkeurig bent is vanzelfsprekend. Je stapt makkelijk op mensen af, een eigenschap die je goed van pas komt bij je toekomstige baan als accountant. Een baan waarbij je klanten van financieel advies voorziet.

De opleiding Accountancy

Je leert alles over de financiële administratie van een bedrijf. Bijvoorbeeld hoe je de boekhouding doet en hoe je een inkoop- en verkoopproces goed inricht. Ook leer je hoe je de jaarrekening samenstelt, controleert en daarover adviseert. Je doorloopt de complete financiële cyclus van een bedrijf stap voor stap. Vanaf dag 1 maak je kennis met het werk van de financieel professional en ga je aan de slag met projecten uit de praktijk. Bij de Efteling of Sligro bijvoorbeeld.

Bekijk onderstaande film waarin studenten vertellen over hun ervaring met het project voor de Efteling.

Kenmerkend voor deze opleiding

De eerste anderhalf jaar volg je samen met studenten Finance & Control. Daarna heb je voldoende kennis om weloverwogen te kiezen tussen 1 van beide opleidingen. 
In de opleiding Accountancy maak je kennis met de verschillende rollen van de accountant. Zoals administrateur, rapporteur, auditor of adviseur. Je krijgt begeleiding van iemand uit het bedrijfsleven, je buddy. Zo word je nog beter voorbereid op de praktijk.

Presentatie online Open avond

Bekijk de presentatie van de online Open avond.

Q&A-sessie met studenten

Bekijk de live Q&A-sessie met studenten die we samen met Scholieren.com organiseerde.

Lees het online magazine vol met verhalen van studenten en oud-studenten. Maar ook docenten vertellen je meer over de opleiding, over het vak wat ze jou geven.

Bekijk de verschillen met andere opleidingen in het interessegebied Economie en Bedrijf (pdf).

Stel je vragen

over de opleiding aan student Daphne
via Whatsapp : 06 - 10 16 49 62
over toelating aan de Studenten Informatie Balie
via het contactformulier.  

 

Online Open avonden voltijd/duaal 2, 3 en 4 november

Online Open avonden voltijd/duaal 2, 3 en 4 november

,

Aanmelden Meer informatie