Accountancy voltijd hbo

Voltijdopleiding in Breda

Je hebt gevoel voor cijfers en bent nieuwsgierig naar het verhaal achter die cijfers. In de opleiding Accountancy leer je die te interpreteren waardoor je weet hoe een bedrijf er financieel voorstaat.

Als accountant kom je bij verschillende bedrijven over de vloer. Je neemt de bedrijfsresultaten door met de klant. De cijfers vertellen jou een verhaal, namelijk hoe de organisatie er voor staat en of men zich houdt aan de wetten en regels. Je adviseert je klant bij het nemen van beslissingen en verbeteringen.

 

Jij

Jij bent nieuwsgierig naar hoe een bedrijf er financieel voor staat. Je hoeft niet uit te blinken in hoofdrekenen, maar je moet het wel boeiend vinden om in cijfers te duiken. Dat je daarbij kritisch en nauwkeurig bent is vanzelfsprekend. Je stapt makkelijk op mensen af, een eigenschap die goed van pas komt bij je toekomstige baan als accountant.

De opleiding Accountancy

Je leert alles over de financiële administratie van een bedrijf en toetst of jaarrekeningen kloppen. Dat gaat verder dan goed rekenwerk en inzicht in hoe organisaties werken. De verschillende opdrachten worden in samenwerking met accountantskantoren opgezet en door jou uitgewerkt. Je krijgt steeds persoonlijke feedback op wat je doet: hoe je rapporteert, jezelf presenteert en samenwerkt. Dankzij je toenemende zelfstandigheid kun je steeds complexere vraagstukken oplossen.

Kenmerkend voor deze opleiding

Vanaf dag 1 maak je kennis met het werkveld. Je doet bijvoorbeeld een opdracht voor de Efteling. Je werkt in kleine groepen aan praktijkopdrachten waarbij de docent je begeleidt als coach. Door deze praktijkgerichtheid begin je straks als accountant met ervaring.

Bekijk de video met de reacties van eerstejaarsstudenten op de opdracht van de Efteling.

In dit online magazine staan video's van studenten van de opleidingen Accountancy, Bedrijfskunde, Finance & Control en Human Resource Management in Breda.  Bekijk de verschillen met andere opleidingen in het interessegebied Economie en bedrijf (pdf).

 

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via WhatsApp!
(088 525 58 49)
 

Online Open avonden voltijd/duaal 2, 3 en 4 november

Online Open avonden voltijd/duaal 2, 3 en 4 november

,

Aanmelden Meer informatie