Accountancy duaal hbo

Duaalopleiding in Breda

De duale opleiding Accountancy combineert leren en werken. Afwisselend ben je vanaf jaar 2 periodes op school en periodes aan het werk bij een accountantskantoor om te leren en ervaring op te doen.

Deze opleiding leidt op tot accountant. Je leert cijfers van bedrijven te interpreteren waardoor je weet hoe een bedrijf er financieel voorstaat. Je adviseert bedrijven bij het nemen van beslissingen. En inventariseert de risico's van veranderingen in de wereld en de invloed hiervan op een bedrijf. Ook controleer je of bedrijven zich houden aan wetten en regels met betrekking tot de jaarrekening.

 

Jij

Jij bent kritisch en nieuwsgierig naar financiële vraagstukken. Je hoeft niet uit te blinken in hoofdrekenen, maar in cijfers duiken vind je wel boeiend. Dat je nauwkeurig en verantwoordelijk bent, is vanzelfsprekend. Je stapt makkelijk op mensen af en communiceert helder. Eigenschappen die goed van pas komen als accountant.

De opleiding Accountancy

In het eerste jaar leer je alles over de financiële administratie van een bedrijf. Je toetst of jaarrekeningen kloppen en neemt bij diverse bedrijven een kijkje in de financiële keuken.

Je krijgt persoonlijke feedback op hoe je rapporteert, jezelf presenteert en hoe je samenwerkt. Zo neemt je zelfstandigheid toe en kun je steeds complexere vraagstukken oplossen.

Kenmerkend voor deze opleiding

Het eerste jaar ben je voltijd op school en maak je vanaf dag 1 kennis met het werkveld. Je doet bijvoorbeeld een praktijkopdracht voor de Efteling en een accountantskantoor. Vanaf je tweede jaar wissel je werken en studeren af. De ene periode ben je student en zit je op school. Een andere periode werk je bij een accountantskantoor en ga je op vrijdag met medestudenten naar school. Voor je werk ontvang je salaris.

Bekijk de video met de reacties van eerstejaarsstudenten op de opdracht van de Efteling.

 

Online Open avonden voltijd/duaal 2, 3 en 4 november

,

Aanmelden Meer informatie