Accountancy deeltijd hbo

Carrièreperspectieven

De vraag naar financiële professionals op hbo-niveau is groot. De wereld van de accountancy verandert voortdurend. Dat komt onder meer doordat de techniek zich steeds verder ontwikkelt. Als accountant ga je daarin mee. Avans Hogeschool leidt je op tot een kritische, onderzoekende en ondernemende professional. Na de opleiding Accountancy kun je gaan werken als assistent-accountant. Je hebt in de opleiding de basis gelegd om je verder te ontwikkelen naar de functie van accountant-administratieconsulent (AA) of registeraccountant (RA). Ook kun je doorgroeien naar functies als controller of financial manager.

Potentiële beroepen

 • Assistent-accountant
  Je ondersteunt de accountant bij het controleren van cijfers en adviseren van klanten.
 • Accountant
  Als accountant controleer je de cijfers van klanten en adviseer je over bedrijfseconomische of fiscale zaken.
 • Junior registeraccountant
  Je ondersteunt de registeraccountant bij zijn werk. Je verzorgt financiële rapportages en voert administratieve handelingen uit.
 • Controller
  Een controller onderzoekt hoe een organisatie presteert en adviseert het management over verbeteringen. Zo denk je mee over de strategische koers van het bedrijf.
 • Financial manager
  Je bent verantwoordelijk voor een betrouwbare bedrijfsadministratie. Ook werk je mee aan het opstellen van maand-, kwartaal- en jaarverslagen.