Doorstroomtraject van mbo naar hbo-engineering

Je bent mbo'er en wilt een hbo-opleiding engineering volgen bij Avans Hogeschool. Met ons doorstroomtraject verbeter je je wiskunde- en natuurkundekennis voor een goede aansluiting op de opleiding Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Technische Informatica of Technische Bedrijfskunde. 

Als je kiest voor het doorstroomtraject dan start je goed voorbereid aan de opleiding. Je went aan het niveau en de studiehouding en maakt kennis met de inhoud van de opleiding. Dit maakt de overstap soepeler en je kans om te slagen groter.

Doorstroomtraject

In het laatste half jaar van je mbo-opleiding kun je bij Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch je wiskunde- en natuurkundekennis bijspijkeren. Om dit traject te volgen, krijg je vrij tijdens je mbo-afstudeertraject. Het traject bieden we aan voor de opleidingen ElektrotechniekWerktuigbouwkunde, Technische Informatica of Technische Bedrijfskunde.

Lesdagen

Samen met andere doorstromers volg je de vakken wiskunde en natuurkunde in 2 lesblokken van 10 weken. De lessen worden voornamelijk online gegeven. Je sluit ieder blok af met een tentamen op school. Het is verplicht om elke week aanwezig te zijn en de huiswerkopgaven te maken. Het traject loopt tijdens avonduren van 7 februari tot en met 17 juni 2022. De exacte data en tijden worden later bekendgemaakt.

Toetsing en evaluatie

Het doorstroomtraject toetsen we met een tussententamen en een tentamen. Daarnaast moet je aan de volgende criteria voldoen om het traject succesvol af te ronden en een certificaat te ontvangen:

•    je bent minimaal 80% van de online lessen aanwezig
•    je hebt voldoende tijd aan de lesprogramma’s besteed
•    de docent geeft je een positieve beoordeling
•    je rondt het laatste tentamen met een voldoende af

Kosten

Je betaalt een eigen bijdrage van € 300, exclusief kosten voor studiematerialen. 

Aanmelden of vragen stellen

Aanmelden is mogelijk tot en met 16 december 2021. Voor aanmelding of meer informatie mail je naar doorstroomtraject.aii@avans.nl. Of stuur een WhatsApp naar het Academiebureau van de Academie voor Industrie en Informatica: 06 - 18 57 91 66.