Wim Boluijt

Wim Boluijt

Wim Boluijt is kenniskringlid van het lectoraat Zorg rond het Levenseinde.

Wim Boluijt is docent bij de Academie voor Welzijn en Gezondheid (AWEG) van Avans Hogeschool in Breda. Hij geeft onder meer lessen psychiatrie en psychopathologie. Ook begeleidt hij studenten en verzorgt hij mede de minoren GGZ-agoog en De Kracht van de Kunsten. De laatste is een samenwerking tussen PABO en Sociaal Werk.

Studie

Wim studeerde Filosofie aan Tilburg University. Na de pre-master vervolgde hij zijn opleiding met Algemene Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit.

Loopbaan

Wim is bijna 18 jaar werkzaam geweest in de geestelijke gezondheidszorg, onder andere als leidinggevende op een PAAZ, een psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Daarnaast is hij bijna 25 jaar docent bij AWEG, voorheen ASB.

Expertise

Zijn kennis van en ervaring met het sociale werk zet Wim graag in voor het lectoraat Zorg rond het Levenseinde. Hij houdt zich vooral bezig met ethiek, vragen stellen, zingeving, samenwerken, begeleiden en analyseren. En de betekenis en mogelijke rol van de kunsten voor en bij dit alles.

Onderzoek

Wim heeft samen met lector Michael Echteld het sterven in een tbs-kliniek onderzocht. De onderzoeksresultaten worden momenteel geïmplementeerd. Ook hier is Wim samen met Michael bij betrokken.