Reinier Dickhout

Reinier Dickhout

Reinier Dickhout is docent Informatica en kenniskringlid van het lectoraat Data Science & ICT bij het Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid.

Reinier volgde de Hogere Informatica Opleiding aan Hogeschool West-Brabant. Daarna werkte hij als een van de laatste dienstplichtigen in Nederland een jaar lang als officier bij de Koninklijke Marine op het Centrum voor Automatisering van Wapen- en Commandosystemen.

LOOPBAAN

Na zijn diensttijd ging Reinier aan de slag als Oracle-programmeur en -ontwikkelaar. Hij begon bij IBAS, daarna werkte hij voor detacheerder Yacht. In 2000 koos hij voor een functie met een vaste standplaats in Etten-Leur, waar hij onder meer werkte als IT-manager bij een wereldwijd opererend olie- en gasbedrijf.

In 2013 maakte hij de overstap naar het onderwijs en ging hij bij Avans Hogeschool als docent aan de slag. Hier hield hij zich onder meer bezig met het vraagstuk hoe de opleiding datagerelateerde onderwerpen kan inpassen in het curriculum.

ONDERZOEK

Reinier is afgestudeerd in de master Business Processes and IT, met de specialisatie Data Science. Zijn expertise ligt op het gebied van databases, bedrijfsprocessen en het verbinden van mensen uit verschillende disciplines.