Maurice Schols Digitale Didactiek Avans Hogeschool

Maurice Schols

Maurice Schols

Maurice Schols richt zich bij bij het lectoraat Digitale Didactiek van het Expertisecentrum Future-Proof Education op onderzoek naar inclusief onderwijs met AI, AI-geletterdheid en de professionalisering van docenten in het gebruik van AI in het onderwijs. Daarnaast begeleidt hij docent-onderzoekers binnen het lectoraat bij het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek.

Loopbaan

Maurice Schols volgde de lerarenopleiding Engels en Duits aan de Hogeschool Katholieke Leergangen in Tilburg en studeerde vervolgens Engelse Taal en Cultuur aan de Rijksuniversiteit Leiden. Tussen 2006 en 2009 volgde hij de masteropleiding E-Learning, Multimedia and Consultancy aan Sheffield Hallam University.

Na functies in het voortgezet onderwijs werkte Maurice bij Avans en vervolgens bij Fontys Hogescholen (2009–2023), waar hij senior onderzoeker was in verschillende lectoraten en lerarenopleider Engels

In 2016 promoveerde hij aan de University of Roehampton in Londen op een proefschrift over technologische leerpreferenties van lerarenopleiders. Zijn onderzoek richtte zich op manieren van professionaliseren om ICT-vaardigheden van docenten in de beroepspraktijk duurzaam te ondersteunen.

Naast zijn aanstelling bij Avans is Maurice werkzaam als universitair docent en lerarenopleider Engels aan de Universiteit van Amsterdam. Hier is hij actief binnen het Research Institute of Child Development and Education (RICDE) en het Amsterdam Lab for Language Education and Technology (ALLET), waar hij onderzoek doet rond docentprofessionalisering en de inzet van kunstmatige intelligentie.

Naast zijn werk als universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam is Maurice actief binnen de Vereniging voor Onderwijsresearch (Divisie Leraar en Lerarenopleiding) en een veelgevraagd spreker over digitale didactiek en AI in het onderwijs.

Onderzoek lectoraat Digitale Didactiek

Binnen het lectoraat Digitale Didactiek richt Maurice zich op onderzoek naar inclusief onderwijs met AI, AI-geletterdheid en de professionalisering van docenten in het gebruik van AI in het onderwijs. Daarnaast begeleidt hij docent-onderzoekers binnen het lectoraat bij het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek.