SustainABLE x AMX

Er zijn van die (duurzaamheids)vraagstukken in organisaties die zich niet op de standaard manier laten oplossen.

Denk aan vragen als:

  • Hoe behoud ik mijn medewerkers en blijf ik aantrekkelijk als werkgever?
  • Hoe leg ik mijn stakeholders uit hoe duurzaam mijn bedrijf al is?
  • Welke mogelijkheden zitten er in de keten om te verduurzamen?
  • Hoe bespaar ik kosten en verlaag ik mijn ecologische voetafdruk?
  • Hoe duurzaam is mijn businessmodel, wat zijn verbeterpunten en op welke wijze kan ik deze implementeren?

Een frisse blik van studenten kan daarbij helpen. De SustainABLE Avans Multidisciplinary eXperience (SustainABLE x AMX) biedt u deze frisse blik.

Deelnemen aan 4 weken SustainABLE x AMX

In het voorjaar van 2024 vindt SustainABLE x AMX plaats – datum volgt nog. Deze maand is geschikt voor ondernemers die willen meebewegen richting de nieuwe, circulaire economie. Om te verduurzamen en blijven ondernemen. Het is een gezamenlijk project van Avans Hogeschool, gemeente Breda, PWC, REDview BI en Stichting Breda Circulair.

Studenten Bedrijfskunde helpen uw organisatie op een innovatieve wijze een stap te zetten om uw maatschappelijke impact te vergroten. Studenten Bedrijfskunde gaan eerst 2 weken aan de slag met het opleveren van een dashboard. Hierin is te zien hoe uw organisatie ervoor staat met betrekking tot de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s). Ook maken ze een probleemstelling voor de AMX-week. De derde week is de AMX-week en dan sluiten ook studenten van andere opleidingen aan.

Na de AMX-week heeft u 1 oplossing gekozen, waar de studenten Bedrijfskunde verder mee aan de slag gaan. De studenten maken een prototype van hun creatieve oplossing en presenteren aan het eind van de week hun gehele project. De vierde week gaan de studenten verder met de oplossing uit de AMX-week. Aan het einde van de 4 weken levert een multidisciplinair studententeam een prototype, een dashboard en een implementatieplan op voor uw duurzaamheidsvraagstuk.

Derde- of vierdejaarsstudenten van Avans staan vanaf september dan weer voor u klaar om dit implementatieplan daadwerkelijk te realiseren in de vorm van een onderzoeks- of afstudeerstage. Voor meer informatie over de AMX-week vult u dit aanvraagformulier in. Bekijk ook de video.

Deelnemen aan alleen de AMX-week

In het voorjaar van 2024 (8 t/m 12 april) vindt enkel de 1 week durende AMX-week plaats – datum volgt nog. Tweede- en derdejaarsstudenten van Avans gaan tijdens deze week op zoek naar innovatieve oplossingen voor uw vraagstuk. We brengen studenten van verschillende opleidingen samen, zodat ze er met een multidisciplinaire bril naar kunnen kijken.

Aan het einde van AMX-week presenteren de studenten hun oplossingsrichtingen. Zo was Medi Nederland heel blij met de innovatieve oplossing voor hun steunkousen. En voor Inofec bedachten onze studenten de ideale werkplek voor 2030. Studenten en opdrachtgevers vertellen in deze video hoe zij hun deelname in november 2022 hebben ervaren.

Ook voor meer informatie over alleen de AMX-week vult u dit aanvraagformulier in.

Wat het kost

Meedoen kost u helemaal niets. Wel vragen wij u ervoor te zorgen dat medewerkers en eventueel klanten of andere belangrijke partijen beschikbaar zijn, zodat studenten hen kunnen benaderen voor eventuele vragen. Daarnaast vragen we u:

  • Tijdsinvestering: tijdens SustainABLE x AMX 14 uur over 4 weken, waarvan 5 uur tijdens de AMX-week.
  • Tijdsinvestering AMX-week is 5 uur.
  • Werkplekken: de mogelijkheid om dinsdag 11 april en vrijdag 14 april 16 studenten te laten werken op locatie bij de opdrachtgever. 

Meer informatie

Bij vragen neemt u contact op via [email protected] of belt u naar 088 - 525 77 37.