Aerospace Engineering & Maintenance

Deze campus op het Aviolanda Business Park in Woensdrecht is hét kenniscentrum voor luchtvaart en industrieel onderhoud in Noord-Brabant. Het brengt belanghebbenden op het gebied van ondernemerschap, onderwijs en overheid bij elkaar. We werken samen met mbo-instellingen en met luchtvaartbedrijven als Fokker, Transavia, Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium en Koninklijke Luchtmacht.

Missie

Deze campus moet het onderwijs in de luchtvaart(onderhouds)techniek verbeteren. Door betere en meer structurele samenwerking tussen onderwijsinstellingen en bedrijfsleven in Midden-Brabant zijn er straks meer en beter gekwalificeerde luchtvaart(onderhouds)engineers beschikbaar. 

Rol Avans

Avans verzorgt de minor Aerospace Engineering & Maintenance. Dit is een introductie in de luchtvaartindustrie. Studenten bezoeken bedrijven, krijgen gastcolleges en werken aan opdrachten in multidisciplinaire teams. De minor zorgt onder andere voor een betere doorstroming van mbo naar hbo dankzij een doorlopende leerlijn met ROC Tilburg en de Aircraft Maintenance & Training School.