Snelle oplossing van studenten

Sommige vraagstukken laten zich niet op de standaard manier oplossen. Het vraagstuk van jouw bedrijf is te complex of vraagt om een multidisciplinaire en vernieuwende aanpak.

Studenten van verschillende opleidingen gaan een week lang op zoek naar innovatieve oplossingen voor jouw vraagstuk. Deze week staat bekend als de AMX-week. 

Resultaat na een week

Tweede- en derdejaarsstudenten van Avans gaan een week lang op zoek naar innovatieve oplossingen voor het vraagstuk van jouw bedrijf. Ze kijken door een multidisciplinaire bril naar jouw vraagstuk. Aan het einde van de week presenteren de studenten hun oplossing. Is het een aansprekende oplossing, dan kan je organisatie het verder uitwerken. Tijdens de AMX-week werken mensen van diverse disciplines onder druk samen, in een soort pressure cooker. Dat biedt meerwaarde voor bedrijf én student.

Behaalde resultaten

Zo was Medi Nederland heel blij met de innovatieve verpakkingsoplossing voor hun steunkousen, na het imagoverbeteringsonderzoek van steunkousen. En voor Inofec bedachten onze studenten de ideale werkplek voor 2030: Inoflex. Daarbij wordt de showroom als flexplek ingericht. Dat is eenvoudig uit te voeren en past bij Inofecs karakter als vriendelijkste kantoorinrichter van Nederland.

Praktische informatie

Deze week vindt elk jaar plaats in april en oktober. Deelname kost helemaal niets. Zorg er in deze week wel voor dat medewerkers, eventueel klanten of andere belangrijke partijen beschikbaar zijn voor eventuele vragen van studenten. En studenten moeten de mogelijkheid hebben om bij jou op locatie te werken.