Maak een verschil met jouw praktijkervaring

Wil je docent worden en je kennis uit het bedrijfsleven overbrengen op studenten? Bij Avans kom je veel docenten tegen die eerst in de praktijk hebben gewerkt. Of dat nog steeds doen. Die ervaring maakt het onderwijs extra relevant en inspirerend.

We begeleiden je graag bij je omscholing tot docent. Je krijgt al snel de belangrijkste didactische principes mee. Je ontdekt hoe je studenten opleidt tot nieuwsgierige, veerkrachtige professionals. Je geeft les, begeleidt en coacht. En intussen faciliteren wij jouw verdere ontwikkeling.

Marjolein en Ronald zijn docent

Docenten Marjolein Gerdes (ICT) en Ronald van Tienen (Business IT & Management) delen jarenlange praktijkervaring met hun studenten. Ze vertellen waarom ze docent zijn geworden.

Lees verder

Wat je nodig hebt om docent te worden

Veel docenten bij Avans komen uit het bedrijfsleven. Maak jij de overstap ook?

  • De drive om je praktijkervaring te delen is de perfecte basis om docent te worden. Als startende docent word je goed voorbereid op het lesgeven. We besteden aandacht aan het hbo-onderwijs, didactiek en de studenten waar je mee te maken krijgt.
  • Jij legt de lat hoog. Voor jezelf en voor jouw studenten. Je streeft naar het beste onderwijs, ziet kansen en benut ze.
  • Je hebt een masterdiploma of bent bereid een masteropleiding te volgen. Docenten bij Avans krijgen alle ruimte om zich te ontwikkelen. Zo houden we de kwaliteit van het onderwijs en het onderzoek hoog.

Start jouw baan als docent

Alle vacatures
Alle vacatures