First Lego League

In de First Lego League (FLL) ontwerpen, bouwen en programmeren kinderen in teams hun eigen robot met behulp van LEGO MINDSTORMS®. Tijdens regionale voorrondes strijden teams van maximaal 10 kinderen voor een plaatsje in de Beneluxfinale.

Opdrachten en onderzoek

De teams voeren tijdens de regionale finale met hun ontworpen robot opdrachten uit. Ook doen zij zelf een onderzoek naar de rol van techniek in onze maatschappij. De opdrachten en het onderzoek sluiten aan bij het jaarlijks wisselende thema van de First Lego League.

Leerzaam en leuk

De scholieren leren samen te werken, ook onder spanning. Ook leren ze hoe je gezamenlijk een onderzoek kunt uitvoeren en de resultaten daarvan kunt presenteren. Ze ontdekken welke rol techniek speelt in het dagelijkse leven, in hun eigen omgeving. Vervolgens bekijken ze wat de robot moet doen en leren ze hoe ze deze robot kunnen ontwerpen. Ze leren de basisbeginselen van programmeren en in logische stapjes denken. Maar bovenal ontdekken ze dat techniek leuk is en dat ze er zeker meer kunnen dan ze zelf hadden gedacht!

Kinderen tussen 8 en 15 jaar

De FLL is voor kinderen tussen 8 en 15 jaar. Er schrijven teams in uit het basis- en voortgezet onderwijs, maar ook bijvoorbeeld vriendenteams.

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden kijkt u op de website van FLL. Vanaf april kunnen teams inschrijven. De regiofinales vinden altijd eind november plaats. In West-Brabant is dat op de hoofdlocatie van Avans Hogeschool in Breda.

  • Voor: basisschool groep 7 en 8, havo/vwo onderbouw.
  • Profiel/vakgebied: Natuur & Techniek, Natuur & Gezondheid, Economie & Maatschappij, Applied Science, Bouw & Infra, Engineering, ICT, Informatica, Techniek.