Oud-student ICT&Techniek Ivo Noort Avans Hogeschool

Het verhaal van Ivo Noort: Een Leven Lang Leren

Oud-student Ivo Noort begon zijn carrière in de elektrotechniek. Hij had altijd al een passie voor techniek, maar na enkele jaren in het veld te hebben gewerkt, merkte hij dat hij iets miste. Hij wilde zijn horizon verbreden en zijn kennis toepassen in een bredere bedrijfscontext. Dit leidde hem naar de opleiding Business IT & Management (BIM) aan Avans Hogeschool. “Ik vond de perfecte balans tussen mijn technische kennis en managementvaardigheden, wat me nu goed van pas komt in mijn rol als senior adviseur bij het Amphia Ziekenhuis.”

De kracht van combinatie: Bedrijfskunde en Informatica

Wat Ivo zo aansprak aan de BIM-opleiding was de ‘unieke combinatie van bedrijfskunde en informatica’. “Deze opleiding bood niet alleen diepgaande informatie op het gebied van IT, zoals kennis over IT netwerken en systeembeheer, maar ook cruciale managementvaardigheden, zoals projectmanagement, bedrijfsprocessen en klantgericht werken.” Dit brede spectrum aan kennis stelde Ivo in staat om zijn technische achtergrond te combineren met nieuwe managementvaardigheden, waardoor hij een waardevolle schakel werd tussen techniek en bedrijfsvoering.

Praktijkgericht en Innovatief

Een ander groot pluspunt van de BIM-opleiding aan Avans Hogeschool is de praktijkgerichte benadering. Ivo vertelt hoe studenten worden uitgedaagd om echte projecten aan te pakken en samen te werken met bedrijven. “Dit zorgt ervoor dat je niet alleen theoretische kennis opdoet, maar ook leert hoe je deze kunt toepassen in de praktijk. Bovendien is er veel ruimte voor innovatie en creatief denken. “

Leven Lang Ontwikkelen

Een van de kernwaarden van Avans Hogeschool is het principe van een Leven Lang Leren. Voor Ivo betekende dit dat hij niet alleen tijdens zijn studie werd ondersteund, maar ook daarna. Zo heeft Ivo regelmatig deelgenomen aan cursussen en workshops om zijn kennis up-to-date te houden en zijn vaardigheden verder te ontwikkelen. “Avans biedt diverse mogelijkheden voor bijscholing en professionalisering, waardoor je continu kan blijven groeien en je kan aanpassen aan de veranderende eisen van de arbeidsmarkt.”

Senior adviseur bij het Amphia Ziekenhuis

Ivo heeft zijn carrière opgebouwd van (medisch) technicus tot senior adviseur in het Amphia Ziekenhuis. In deze functie speelt hij een cruciale rol in het verbeteren van de IT-infrastructuur en het implementeren van innovatieve oplossingen die de zorgverlening efficiënter en effectiever maken. Zijn werk bij Amphia is een mooi voorbeeld van hoe de vaardigheden die hij bij Avans Hogeschool heeft opgedaan, direct toepasbaar zijn in een professionele setting.

Ivo besluit: “Als je op zoek bent naar een opleiding die techniek en management combineert, die praktijkgericht is en je voorbereidt op een dynamische en lonende carrière, dan is de Business IT & Management opleiding aan Avans Hogeschool zeker iets voor jou.”