Cursist Teun blijft up-to-date

Teun volgde bij Avans Hogeschool de cursus Full Stack Development met Android we vroegen hem naar zijn ervaringen. “Tegen mijn collega’s en vrienden zeg ik: ga het ook doen!”

Waarom ging je een cursus volgen?

“Ik ben software engineer en werk in de wereld van automatiseringssystemen voor de industrie. In de dynamische ICT-sector moet je altijd up-to-date blijven. Vandaar dat ik wilde bijscholen en ook mijn kennis wilde verdiepen.”

Waarom koos je voor Avans Hogeschool?

“Avans Hogeschool kende ik al van naam. Avans staat bekend om de goede kwaliteit van hun opleidingen. Een korte cursus bij Avans is ideaal om te combineren met mijn baan. Je doet nieuwe vakkennis op die je meteen kunt toepassen in je werk. Daarnaast is het leuk en inspirerend om met collega’s en vakgenoten te sparren.”

Hoe ben je geholpen bij het kiezen van je cursus?

“Ik had al een vrij duidelijk beeld van wat ik wilde nadat ik de website van Avans Hogeschool had bezocht. In de contacten met een studieadviseur werd mijn keuze voor de cursus Full Stack Development met Android bevestigd. Ik vond de extra uitleg heel prettig. Bijvoorbeeld over hoe je zorgt voor een goede balans tussen werk en studie.”

Wat heb je aan jouw cursus in je dagelijkse werk?

“De cursus sluit uitstekend aan. De opdrachten kan ik goed uitvoeren op mijn werk. Al doende leer ik steeds meer. Ook mijn werkgever is enthousiast over mijn voortgang. Bovendien neem ik met mijn nieuwe kennis en ervaringen ook een collega mee in zijn ontwikkeling.”

Wat was jouw grootste uitdaging tijdens je cursus?

“Ik moest even wennen aan het werken met de Avans-systemen en Brightspace. En in het begin was het even zoeken: wie heb je waarvoor nodig? Gelukkig hielpen docenten en mede-cursisten mij daarbij.”

Hoeveel tijd was je kwijt en waar deed je je praktijkopdracht?

“De cursus duurde 20 weken. In die periode was ik er een middag en een deel van de avond mee bezig. Het liefst deed ik dat op school, soms online als dat beter uitkwam. Mijn praktijkopdracht heb ik op mijn werk uitgevoerd.”

Hoe was de combinatie werk, cursus en privé?

“Mijn werkgever heeft mij de tijd en ruimte gegeven voor mijn cursus. Opdrachten op het werk uitvoeren was ook geen enkel probleem. Een werkdag en een studiedag combineren vond ik best wel zwaar. Maar ik heb geen kids, dan is het uiteindelijk goed te doen.”

Raad je anderen een cursus van Avans Hogeschool aan?

“Ik heb veel aan mijn cursus gehad. Ik weet nog niet of er voor mijzelf een vervolg in zit, daar moet ik nog over nadenken. Maar tegen mijn collega’s en vrienden zeg ik: ga het óók doen. Een cursus van 10 of 20 weken naast een baan is te overzien. Je leert nieuwe collega’s uit je vak kennen, dus je bouwt meteen een mooi netwerk op. En je werkt samen met studenten die de cursus als module van hun opleiding volgen. Zij hebben al meer studie-ervaring. Daar kun je - bijvoorbeeld bij het uitwerken van opdrachten - je voordeel mee doen.”