Jayson ontwikkelt zich tot een professional

Jayson Meija besloot zich na zijn mbo-opleiding Werktuigbouwkunde verder te specialiseren en ontwikkelen op hbo-niveau. Hij wilde graag werken naast zijn opleiding en zo kwam hij terecht bij Dosign, een gespecialiseerd detacheringsbureau in het bemiddelen van hoogopgeleide technische medewerkers. Hierbij solliciteerde Jayson naar het hbo leer- & werktraject 'In 4 jaar ingenieur'. “Het fijne aan deeltijd studeren is dat ik studeer, werk, inkomen heb én mezelf ontwikkel tot professional.”

Mezelf uitdagen

Via Dosign is Jayson aan de slag gegaan bij VDL Systems. Een high tech organisatie die actief is in de engineering, productie en installatie van machines voor productielijnen en interne transportsystemen voor de voedselverwerkende industrie. “Op dit moment zit ik in mijn vierde leerjaar en heb ik het enorm naar mijn zin. Het fijne aan VDL is dat als ik iets bedenk, het ook direct in de praktijk kan brengen en zien. Daarbij krijg ik meteen informatie vanuit professionals, waardoor we sneller kunnen schakelen.”

Jayson vervolgt: “Toen ik klaar was met mijn mbo-opleiding wilde ik mezelf uitdagen om een hbo-diploma te halen, zodat ik mezelf beter kan positioneren in het werkveld. Na dit jaar hoop ik binnen VDL aan de slag te gaan als projectmanager of engineer.”

Studeren en begeleiding

“Studeren in deeltijd bevalt me goed, maar het is ook best pittig. Gemiddeld besteed ik iedere dag 1 á 2 uur aan thuisstudie en in het weekend ongeveer 4 uur. Door het goed voor mezelf in te plannen, heb ik tot nu toe alles in 1 keer gehaald. Ik heb altijd goede steun gehad van mijn praktijkbegeleider, collega’s en van Dosign. Zo kan ik via de academy bijlessen volgen en bij hen terecht met vragen. Dosign biedt ook extra cursussen aan zoals projectmanagement, presenteren of schriftelijke communicatie om mezelf als persoon naast school en werk verder te ontwikkelen.”

Pim de Haas, praktijkbegeleider VDL over Jayson: “In Jayson zien wij een gemotiveerde young professional die met een duidelijk doel aan het werk is en direct ook van toegevoegde waarde is voor onze organisatie. Dit duidelijke doel is ook noodzakelijk voor een deeltijdstudent, omdat het echt aanpoten is. Wij zien hem echt groeien. Niet alleen als medewerker, maar ook als persoon.

Dosign

Jayson koos voor een leer- & werktraject met Dosign, waarbij Dosign het opleiden van jonge professionals organiseert en financiert. Jente van Beers, consultant van Dosign: “Jonge professionals worden ingezet in een omgeving waarbij ze leren van de praktijk. Wij werken daarbij graag samen met Avans Hogeschool. Wij gaan in gesprek met de jonge professionals om te kijken waar zij blij van worden. Na het gesprek bekijken wij in welke organisaties zij met hun kwaliteiten en competenties het beste tot hun recht komen. Hun ontwikkeling staat centraal, zo helpen wij bij het leven lang ontwikkelen.”