Alexander van Weelden Cursist Power-BI en Strategisch inzicht

Digitalisering is trending

Ondernemer Alexander van Weelden is enthousiast over het volgen van een praktische korte cursus bij Avans Hogeschool op het gebied van Informatica. “Digitalisering is trending.”

Ondernemer

Na zijn hbo-studie, diverse functies bij verschillende werkgevers op het gebied van logistiek en een wereldreis van 2 jaar begon Alexander zijn eigen onderneming. AVEGOS Logistics richt zich op logistieke verbeteringen op het gebied van processen, systemen en personeel. Zoals bijvoorbeeld voorraadbetrouwbaarheid en opslagmogelijkheden. Om zijn klanten beter te kunnen bedienen wil Alexander meer informatie uit data halen. Ook ziet hij behoefte aan dashboards in de markt. Daarom koos hij voor een praktische korte cursus op het gebied van Informatica.

Cursus in het vakgebied van informatica 

Er zijn tegenwoordig veel informatiesystemen of applicaties om je informatie uit te halen. "De cursus die ik volgde was breed opgezet. Naast het opzetten van een management informatiesysteem leer je bijvoorbeeld ook het waarom, het hoe en het doel. De informatievoorziening is hierin erg goed." Met deze kennis kun je een organisatie goed adviseren en goed samenwerken en communiceren met technische collega's.

Ideaal te combineren met je baan

“Een cursus is ideaal te combineren met je baan. Er is 1 collegedag per week, gedurende 8 weken. Kennis haal je op tijdens de lesmomenten en het geleerde pas je direct toe in je werk. Tip: Haal zo veel mogelijk uit de praktijk, uren maken is belangrijk. Daarnaast geef ik het advies om gebruik te maken van je docentcoaches. Loop je tegen praktijkvragen aan? Stel je vragen aan je docent. Ze zijn erg behulpzaam."