Modulair onderwijs

Flexibel studeren

Je wilt flexibel studeren. Want je hebt een druk leven met werk, vrienden, familie. Je wilt zelf bepalen hoe je je deeltijdstudie daarin verweeft. Dat kan dankzij ons modulaire onderwijs.

De deeltijdopleidingen zijn opgebouwd uit modules. Je studeert in stukken en creëert zo een opleiding die perfect bij je leerdoelen past. Je bepaalt zelf wanneer je meer studielast aankunt en wanneer je wat minder tijd aan je opleiding kunt besteden. Bij Avans sta jij aan het roer van jouw opleiding.

Modulair onderwijs

Omdat wij weten hoe belangrijk flexibiliteit voor jou als deeltijdstudent is, bieden we vanaf studiejaar 2021-2022 al onze deeltijdonderwijsprogramma’s in modules aan. Modulair onderwijs dus. Iedere opleiding bestaat uit een aantal verplichte modules die je succesvol moet afronden om je diploma te behalen.

Modules versneld afronden 

Afhankelijk van je ervaring kun je sommige modules versneld afronden. Je hoeft dan niet de stof opnieuw te bestuderen, je moet dan alleen laten zien dat je de stof beheerst. Hoe je dat doet, bepaal je in overleg met je docent. Als je je modules slim verdeelt over je opleiding, kun je dit afstemmen op drukke periodes op je werk of in je privéleven. Zo wordt in deeltijd studeren wel heel flexibel. Heb je meer tijd nodig om een module af te ronden, dan is dat ook mogelijk.  

Nog flexibeler met de vrije ruimte 

Het programma van onze deeltijdbachelors bevat vrije ruimte. Je bepaalt zelf wat je hiermee doet. Doe bijvoorbeeld een verdiepend onderzoek. Of ga voor verbreding en kies voor een module van een andere opleiding. Binnen of buiten Avans. Zo bepaal jij je eigen koers. 

Blended learning 

In onze deeltijdopleidingen maken wij gebruik van blended learning. We bieden je online onderwijs aan in de vorm van webinars en e-learning. Je leert op je werkplek bij je werkgever. En natuurlijk leer je tijdens de contactmomenten met je docenten en studiegenoten op school. Ook dit kun je heel flexibel inzetten. Je bepaalt zelf welke methode op dat moment het beste bij je past. Je kiest ook zelf in welke werkomgeving je aan praktijkopdrachten werkt. Op je eigen werkplek. Op een andere afdeling binnen het bedrijf waar je werkt. Of misschien zoek je bij een ander bedrijf een passende werkplek. Jij creëert je eigen randvoorwaarden om succesvol te kunnen studeren.  

Leren van elkaar 

Je studiegenoten en jij hebben allemaal een andere achtergrond. Ook daar leer je van. Je leert van elkaars ervaringen uit de praktijk. Jullie hebben bovendien allemaal net iets andere leervragen. Je krijgt zo een mooie mix van theorie en vragen uit de praktijk. En met die brede kennis ben jij nog waardevoller voor werkgevers.

Studiepunten en je diploma

Voor de eindbeoordeling van de modules maakt het niet uit hoe je je de stof hebt eigengemaakt. Samen met je docent bepaal je hoe je aantoont dat je de stof beheerst. Rond je een module succesvol af dan krijg je de studiepunten die er voor staan. Als je genoeg modules en dus studiepunten hebt gehaald, ontvang je het diploma. Wil je daarna nog een stapje verder gaan? Met ons cursusaanbod kun je korte tijd naast je diploma een extra certificaat behalen.

Module als cursus volgen

Een aantal modules kun je ook los van de deeltijdopleiding volgen. Deze losse module noemen we bij Avans een cursus. Voor meer informatie en een overzicht van alle cursussen bekijk je ons cursusaanbod.