Alexander van Weelden Cursist Power-BI en Strategisch inzicht

Digitalisering is trending

Ondernemer Alexander van Weelden is enthousiast over het volgen van de cursus Power-BI en Strategisch inzicht bij Avans Hogeschool. “Digitalisering is trending.”

Ondernemer

Na zijn hbo-studie, diverse functies bij verschillende werkgevers op het gebied van logistiek en een wereldreis van 2 jaar begon Alexander zijn eigen onderneming. AVEGOS Logistics richt zich op logistieke verbeteringen op het gebied van processen, systemen en personeel. Zoals bijvoorbeeld voorraadbetrouwbaarheid en opslagmogelijkheden. Om zijn klanten beter te kunnen bedienen wil Alexander meer informatie uit data halen. Ook ziet hij behoefte aan dashboards in de markt. De cursus Power-BI en Strategisch inzicht bij Avans sluit hier perfect bij aan.

Power-BI en Strategisch inzicht

“De cursus Power-BI en Strategisch inzicht bij Avans is breed opgezet. Er zijn tegenwoordig veel applicaties om je informatie uit te halen. In de cursus leer je te werken met een Power BI. Samen met een groep zet je een dashboard op met verschillende datasets uit het werkveld.”

“De cursus wordt gegeven door 2 docenten die goed op elkaar ingespeeld zijn. De ene docent richt zich op de vraag achter de vraag en de ander op het uitvoerende element. Naast het opzetten van een management informatiesysteem leer je dus ook het waarom, het hoe en het doel. De informatievoorziening is hierin erg goed."

Ideaal te combineren met je baan

“Een cursus is ideaal te combineren met je baan. Er is 1 collegedag per week, gedurende 8 weken. Kennis haal je op tijdens de lesmomenten en het geleerde pas je direct toe in je werk. Tip: Haal zo veel mogelijk uit de praktijk, uren maken is belangrijk. Daarnaast geef ik het advies om gebruik te maken van je docentcoaches. Loop je tegen praktijkvragen aan? Stel je vragen aan je docent. Ze zijn erg behulpzaam."