Management informatiesystemen opzetten

Jij wilt prestaties inzichtelijk maken. In de cursus Management Informatiesystemen leer je hoe je een dashboard samenstelt. Dit doe je op basis van KPI’s (kritieke prestatie indicatoren).

Prestaties inzichtelijk maken

KPI’s zijn belangrijke prestatie-indicatoren voor een bedrijf. Als financieel professional kun je met zowel financiële als niet-financiële KPI's de strategische doelstellingen herkennen en meten. Het startpunt is de missie en visie van de organisatie. In deze cursus leer je hoe je deze kunt weergeven en presenteren. Hiervoor gebruik je de interactieve tool Power BI.

Interactieve dashboards samenstellen

Met Power BI kun je het belang van KPI’s onderbouwen en interactieve dashboards samenstellen. Hierdoor kun jij als professional strategische doelstellingen meten en herkennen.

Management informatiesystemen opzetten

Op basis van casus-specifieke KPI's voor een organisatie stel je een dashboard op en adviseer je hierover. Je gebruikt hierbij je kennis over strategisch management, management accounting en management control.

Specificaties cursus

Duur 7 bijeenkomsten in 10 weken
Lesdag Vrijdag 8.45 – 16.00 uur
Leslocatie Breda, Hogeschoollaan 1
Studiebelasting 12 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
Toetsing Presentatie in combinatie met mondelinge toets
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen
Kosten cursus € 1.500 inclusief toetsingskosten
Kosten studiematerialen Ongeveer € 120
Start*

Augustus/september 2023
April 2024

Aanmelden tot*

Augustus/september: 1 juli 2023
April: maart 2024

* Onder voorbehoud

Toelatingsadvies

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de bachelor en Associate degree deeltijdopleidingen Accountancy, Finance en Finance & Control. Je volgt deze samen met studenten van de twee- of vierjarige deeltijdopleidingen. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden.