Introductie op Social Work

Hoe ziet het brede werkveld van Social Work eruit en welke rollen en taken kan de social worker hierin innemen? De cursus Introductie op Social Work biedt een oriëntatie op het werkveld.

Sociaal werker

Beroepen in het sociaal domein zijn de laatste jaren erg in trek. Het werkveld van Social Work en de rollen en taken beslaan een breed spectrum. In deze cursus verwerf je informatie op basis van onderzoek, training en praktijkervaring en krijg je zicht op het beroep sociaal werker in de volledige breedte. Je analyseert deze informatie zodat je een onderbouwde keuze kunt maken of je de hele opleiding wilt volgen. Als toekomstig sociaal werker maak je hierdoor een gefundeerde en goed overwogen start.

Beroepsmogelijkheden

Deze cursus is bedoeld voor diegenen die al enige tijd werken in een sociaal beroep en hun kansen op de arbeidsmarkt willen vergroten. Maar ook voor studenten die van studie, of mensen die van loopbaan willen veranderen en zich op de sociale sector en beroepsmogelijkheden willen oriënteren.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 6 bijeenkomsten in 10 weken
Locatie & lesdag

Kies jouw leslocatie: 

Locatie Den Bosch
Onderwijsboulevard 215
Woensdag van 8.45 tot 17.15 uur

Locatie Breda
Hogeschoollaan 1
Maandag van 8.45 tot 17.15 uur

Studiebelasting 16 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten

Toetsing   

Performance assessment op basis van een portfolio
Afronding Na succesvolle afronding, ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus

€ 1.815 inclusief toetsingskosten

Kosten studiematerialen € 120
Start* Week van 26 augustus 2024*
Aanmelden tot* 30 juni 2024*

* Onder voorbehoud 

Toelatingsadvies

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de Associate degree en de deeltijdbacheloropleiding Social Work. Je volgt deze cursus samen met studenten van deze twee- of vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden.