Introductie op Social Work

Je vraagt je af wie je als social worker bent. Wat werken in het sociale domein inhoudt. Wat de basisprincipes, kerntaken en de benodigde competenties zijn. Deze cursus geeft inzicht in de rol en het beroepsdomein van de social worker in de brede zin van het woord. Ook vormt het een eerste oriëntatie op de kernbegrippen die het speelveld van het beroep in deze tijd bepalen.

Na het volgen van deze cursus heb je kennis gemaakt met de verscheidenheid aan beroepen in het sociale domein en de kerncompetenties die bij het beroep van social worker horen. Je doet onderzoek om informatie op te halen, te verwerken en te analyseren. 

Specificaties cursus

Cursusspecificaties
Duur 6 bijeenkomsten in 7 weken
Lesdagen

maandag van 8.45-16.00 uur (Breda)
woensdag van 8.45-16.00 uur (‘s-Hertogenbosch)

Leslocatie

Breda, Hogeschoollaan 1
Den Bosch, Onderwijsboulevard 215

Studiebelasting    20 à 25 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten
Afronding Na succesvolle afronding, ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus

€ 1.500, inclusief toetsingskosten

Kosten studiematerialen

€ 100, afhankelijk van het zelf aanschaffen dan wel lenen van studiemateriaal. Avans Hogeschool biedt voor dat laatste goede mogelijkheden.

Start maandag 30 augustus Breda
woensdag 1 september ‘s-Hertogenbosch
Aanmelden tot 1 juli 2021

Toelatingseisen

Havo of mbo-diploma niveau 4 en een geschikte werkplek, al dan niet betaald. Tijdens de cursus is een actuele praktijkplaats een vereiste om verschillende perspectieven te kunnen onderzoeken.

21+ Toets

Als je geen van de genoemde diploma's bezit, kun je vanaf 21 jaar worden toegelaten op basis van een assessment, de 21+ Toets. Hiervoor neem je zelf contact op met AOB Compaz. Let op: aan dit assessment zijn kosten verbonden. Sluit je het assessment af met een positief resultaat, neem dan contact met ons op zodat we je inschrijving verder kunnen bespreken. 

Als we meer informatie nodig hebben, dan krijg je een aanvullend intakegesprek met de studieloopbaancoach.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de Bachelor of Associate degree deeltijdopleiding Social Work. Je volgt deze cursus samen met studenten van deze 2- of 4-jarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Meer inhoudelijke informatie vind je op ons interne platform Avans Studypath.