Informatiemanagement

Bij de cursus Informatiemanagement leer je processen digitaal in te richten. Je werkt projectmatig en met informatiemanagement en -systemen. Ook leer je hoe je een onderzoek opzet, inricht en uitvoert.

Basiskennis & vaardigheden

Je leert de basiskennis over informatiemanagement en informatiesystemen. Je ontwikkelt vaardigheden die daarbij van pas komen. En je legt een sterke basis voor projectmatig werken. Met deze kennis zorg jij voor een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering.

Processen inrichten

Ook leer je hoe je een proces inricht en hoe je begint met het definiëren en formaliseren van de informatiebehoefte. Daarbij vergelijk je de relevantie van verschillende informatiesystemen. Vervolgens leer je hoe je de ontwikkeling, implementatie, het beheer en de actualisatie van deze systemen kunt managen. Zodat je een toekomstbestendige en sterke informatieketen neer kunt zetten.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties
Duur 7 bijeenkomsten in 10 weken
Lesdagen

donderdag van 14.40 - 17.00 uur
en van 18.00 - 20.15 uur.(Breda)

Leslocatie

Breda, Hogeschoollaan 1

Studiebelasting   

12 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
De toetsopdracht voer je uit in de praktijk.

Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding Business IT & Management volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus

€ 1.500, inclusief toetsingskosten en exclusief € 100 aan studiematerialen.

Start Donderdag 11 november 2021
Aanmelden tot 11 oktober 2021

Toelatingseisen

Havo of mbo-diploma niveau 4 en een geschikte werkplek. Als we meer informatie nodig hebben, dan krijg je een aanvullend intakegesprek met de studieloopbaancoach.

21+ Toets

Als je geen van de genoemde diploma's bezit, kun je vanaf 21 jaar worden toegelaten op basis van een assessment, de 21+ Toets. Hiervoor neem je zelf contact op met AOB Compaz. Let op: aan dit assessment zijn kosten verbonden. Sluit je het assessment af met een positief resultaat, neem dan contact met ons op zodat we je inschrijving verder kunnen bespreken. 

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de bachelor deeltijdopleiding Business IT & Management. Je volgt deze samen met studenten van de 4-jarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Meer inhoudelijke informatie vind je op ons interne platform Avans Studypath.