Human Resource Management in de Zorg

Vitale, gemotiveerde en competente medewerkers maken het verschil. In deze cursus leer je hoe je op diverse manieren de opgave van een organisatie en haar medewerkers met elkaar verbindt.

Geïntegreerde aanpak

Hoe zorg je ervoor dat de juiste medewerker op de juiste plaats werkt? Of dat kwaliteiten maximaal worden benut? Human Resource Management (HRM) streeft naar een geïntegreerde aanpak van het strategisch management en de menselijke kwaliteiten in een organisatie.

Verbinding

In deze cursus staat de verbinding tussen medewerkers en de werkgever centraal. Je leert hoe je op verschillende manieren de organisatie en haar medewerkers met elkaar verbindt.

Nieuwe manier van leidinggeven

Je richt je op het functioneren van het team en op de zorg voor het personeel op de  werkplek. Ook verdiep je je in de nieuwe manier van leidinggeven. Je coacht, inspireert, motiveert en ondersteunt. Jij voelt je goed in je rol van manager en kunt verbindingen leggen bij tegenstrijdige belangen en dilemma’s. Je leert hoe je jouw rol zo authentiek mogelijk uitdraagt en hoe je omgaat met omgevingsdruk.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties
Duur 11 bijeenkomsten in 20 weken
Lesdag Vrijdag van 8.40 – 16.20 uur
Leslocatie Breda, Hogeschoollaan 1
Studiebelasting    16 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
Toetsing Portfolio
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus € 3.000 inclusief toetsingskosten
Kosten studimaterialen € 250
Start Augustus/september 2023*
Aanmelden tot 1 juli 2023*

*Onder voorbehoud.

Toelatingsadvies

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de deeltijdbacheloropleiding Management in de Zorg. Je volgt deze samen met studenten van de twee- of vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden.