De kracht van tekst

De Nederlandse taal is helemaal jouw ding en jij weet hoe je een boodschap overbrengt. Bij de cursus De kracht van tekst verdiep je je verder in het schrijven van online en offline teksten.

Online en offline communicatie

Als communicatieprofessional schrijf je namens een organisatie diverse teksten, zowel online als offline. Hoewel het communicatievak steeds meer opereert op interpersoonlijk en online terrein, is offline communicatie ook nog altijd belangrijk. Op al die gebieden is het verzorgen van schriftelijke content een van de belangrijkste taken.

Boodschap vertalen

Je leert de boodschap van een organisatie te vertalen. Je stelt de juiste vragen en bepaalt hoe je de boodschap aan de lezer presenteert. Zo zijn er verschillende mediakanalen met allemaal hun eigen voor- en nadelen. Denk daarbij aan social media, nieuwsbrieven en blogs. Na de cursus weet jij precies wat de organisatie wil overbrengen en schrijf je die boodschap effectief en in uitstekend Nederlands uit. Je gaat daarbij zorgvuldig om met je bronnen.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 7 bijeenkomsten in 10 weken.
Lesdagen

Dinsdag van 14.40 - 21.00 uur ('s-Hertogenbosch)
Woensdag van 14.40 - 21.00 uur (Breda)

Leslocatie

's-Hertogenbosch, Onderwijsboulevard 215
Breda, Hogeschoollaan 1

Studiebelasting    15 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
De toetsopdracht voer je uit in de praktijk.
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus € 1.500,-,  inclusief toetsingskosten en exclusief studiematerialen.
Start Dinsdag 9 november 2021, 's-Hertogenbosch
Woensdag 10 november 2021, Breda
Aanmelden tot 11 oktober 2021

Toelatingseisen

Havo of mbo-diploma niveau 4 en een geschikte werkplek. Als we meer informatie nodig hebben, dan krijg je een aanvullend intakegesprek met de studieloopbaancoach.

21+ Toets

Als je geen van de genoemde diploma's bezit, kun je vanaf 21 jaar worden toegelaten op basis van een assessment, de 21+ Toets. Hiervoor neem je zelf contact op met AOB Compaz. Let op: aan dit assessment zijn kosten verbonden. Sluit je het assessment af met een positief resultaat, neem dan contact met ons op zodat we je inschrijving verder kunnen bespreken.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de Bachelor of Associate degree deeltijdopleiding Communicatie. Je volgt de cursus samen met studenten van deze deeltijdopleidingen. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Meer inhoudelijke informatie vind je op ons interne platform Avans Studypath.