Cursus De kracht van dialoog

De kracht van dialoog

Met de cursus De kracht van dialoog leer hoe je gelijkwaardig deelneemt aan een gesprek en bijdraagt aan openheid, inzicht en vertrouwen. Juíst wanneer dat het meest nodig is.

Tijdens deze cursus leer je ter plekke het gesprek te kantelen naar een meer open en gelijkwaardig gesprek. Door dit vaak te oefenen, ontdek je hoe je een verschil maakt.

We zoomen specifiek in op de toenemende onzekerheid in onze wereld en welk effect dat heeft op de dialoog tussen mensen, zeker als door de media de verschillen groter worden en polariseren. Voor een organisatie met haar vele doelgroepen kan dit allerlei ongewenste en vergaande gevolgen hebben.

Het goede voorbeeld geven

Je ontdekt tijdens de cursus hoe je de wij-zij dynamiek bespreekbaar maakt. Onder professionele begeleiding leer je hoe je je buitenwereld kunt binnenhalen zodat iedereen, ook het stille midden, een stem krijgt. Door het goede voorbeeld te geven, inspireer en adviseer je anderen.

Toekomstperspectief

Deze cursus sluit nauw aan bij de huidige ontwikkelingen in meerdere beroepenvelden en in de samenleving. Een goede relatie met onze stakeholders is belangrijker dan ooit. De toenemende verbrokkeling en polarisatie doet een beroep op elk van ons om bij te dragen aan openheid, inzicht en vertrouwen. In het bijzonder is dit het geval voor communicatieprofessionals. Op hen wordt steeds meer een beroep gedaan om te veranderen van informatieleverancier naar verbinder.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 7 bijeenkomsten in 10 weken
Naast groepsbijeenkomsten van 3 uur is er ook individuele begeleiding, online leren en werkplekleren
Locatie & lesdag 

Kies jouw leslocatie: 

Locatie Den Bosch
Onderwijsboulevard 215
Dinsdag (tijdstip nog onbekend)

Locatie Breda
Hogeschoollaan 1
Woensdag (tijdstip nog onbekend)

Studiebelasting 12 uur zelfstudie per week, naast werkplekleren en bijeenkomsten
Toetsing Observatieverslagen en een mondeling gesprek waarin jij jouw ervaringen deelt met het activeren van en het adviseren over de dialoog in de praktijk
Certificaat

Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.

Kosten cursus € 1.815
Kosten studiematerialen Het aanschaffen van vakliteratuur is niet verplicht, maar raden wij wel aan. De kosten zijn rond de €30.
Start Week van 26 augustus 2024*
Aanmelden tot 30 juni 2024*

* Onder voorbehoud

Toelatingseisen

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma om de studieopdrachten uit te voeren. Een werkplek is van belang om de leeruitkomst aan te tonen. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur. Zo weet je zeker dat de cursus goed aansluit.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de deeltijd Associate degree opleiding en bacheloropleiding Communicatie. Je volgt deze samen met studenten van de twee- of vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden.