Vernieuwde opleiding Technische Bedrijfskunde bij Avans

Vanaf studiejaar 2024-2025 start bij Avans Hogeschool een vernieuwde voltijd bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde. Hiervoor voegen we de opleidingen Technische Bedrijfskunde in Tilburg en Industrial Engineering & Management in Breda samen.

Vernieuwde Technische Bedrijfskunde Avans Hogeschool

De vernieuwde opleiding start in Tilburg én Breda, maar wordt vanaf schooljaar 2025-2026 alleen nog in Breda gegeven. We stoppen de instroom in Tilburg voor een betere spreiding van de voltijd bacheloropleidingen in Noord-Brabant (Breda, Den Bosch (Avans) en Eindhoven (Fontys)). Daarnaast bundelen we zo de krachten in Breda, waardoor we ook op de langere termijn kwalitatief goed onderwijs kunnen blijven leveren.

Meer keuzemogelijkheden

Studenten krijgen bij deze vernieuwde opleiding meer keuzemogelijkheden. Het eerste half jaar volgen ze hetzelfde programma als de studenten van Business IT & Management in Breda. Daarna kunnen ze zonder studievertraging overstappen naar de andere opleiding.

Studenten van Technische Bedrijfskunde kiezen dan na anderhalf jaar een uitstroomprofiel: Process Improvement of Asset & Life Cycle Management. Zo sluiten we aan op de behoefte van studenten naar meer keuzevrijheid, naast de keuzemodules die zij binnen de Avansopleidingen standaard kunnen kiezen. Én beantwoorden we de grote vraag vanuit het werkveld naar professionals die gespecialiseerd zijn in procesverbetering en life cycle management.

De voltijd bachelor Technische Bedrijfskunde in Den Bosch en de deeltijdopleiding in Tilburg veranderen niet. 

Meer informatie

Wil je meer weten over deze vernieuwde opleiding, bekijk dan de opleidingspagina.