Bouw Campus300 aan de Onderwijsboulevard van start

Over 2 jaar is het Paleiskwartier in Den Bosch een nieuwe campus rijker. Volgende week start de bouw van het nieuwe onderwijsgebouw voor Avans Hogeschool en 124 studentenwoningen van BrabantWonen. Het wordt een centrale plek in de wijk, aan de Onderwijsboulevard, waar studenten straks kunnen leren, wonen en elkaar kunnen ontmoeten.

Start bouw Campus300 Onderwijsboulevard

Wethouder Mike van der Geld, Harrie Windmüller (BrabantWonen), Sarah Wilton-Wels (Avans) en Erik Raaphorst (Van Wijnen) bij de bouwlocatie

“Dit is het sluitstuk van het Paleiskwartier”, zei wethouder Mike van der Geld tijdens de bijeenkomst van de start van de bouw. “Niet alleen een mooie uitbreiding voor Avans, maar ook nieuwe studentenwoningen waar veel behoefte aan is, een nieuwe looproute van het station naar Avans en een groene omgeving. Een waardevolle ontwikkeling die naadloos aansluit bij waar we als stad behoefte aan hebben.”

Campus300

Met een beeldend verhaal over de locatie onthulde zandkunstenaar Henrike van Engelenburg de naam van het project: Campus300. Deze naam verwijst naar het nieuwe huisnummer 300 aan de Onderwijsboulevard, dat het eerdere huisnummer 256 vervangt.

De zandkunstenaar gaf samen met de betrokken partijen het symbolische startschot voor de bouw. Bouwbedrijf Van Wijnen Rosmalen verwacht ongeveer 2 jaar nodig te hebben om de nieuwbouw af te ronden. In juni 2025 staat de oplevering gepland. Naast een nieuw onderwijsgebouw en nieuwe studentenwoningen komen er een ondergrondse parkeergarage en een groene buitenruimte.

Aanwinst

Avans en BrabantWonen zien de nieuwbouwlocatie als een aanwinst voor de stad. “We zijn blij dat de nieuwbouw nu daadwerkelijk van start gaat”, vertelt Sarah Wilton-Wels van het College van Bestuur van Avans. “Voor Avans betekent dit dat studenten die nu op verschillende locaties in de stad studeren, straks een plek krijgen op de Onderwijsboulevard. Zo kunnen onze studenten makkelijker met elkaar samenwerken en kennis delen, over de opleidingen heen. Ook denken we dat de vibe van een campus positief bijdraagt aan hoe studenten zich bij ons voelen.”

Ook Harrie Windmüller, bestuurder bij BrabantWonen, is verheugd dat de bouw nu kan starten: “Met de bouw van 124 studentenwoningen komen we tegemoet aan de grote vraag naar studentenhuisvesting. De nieuwe woningen komen pal naast de onderwijsgebouwen, dicht bij de binnenstad en op loopafstand van het trein- en busstation. Die centrale ligging maakt het een uniek project voor Den Bosch.”

Impressies © DP6 architectuurstudio