Communication & Multimedia Design Voltijd hbo

Computerspelletjes voor kleuters

Computerspelletjes voor kleuters

‘Als studieopdracht maakten derdejaars CMD-studenten computerspelletjes voor kleuters’

Voor ‘de Verdieping’, een studieonderdeel in het derde jaar, kozen studenten voor de richting ‘Creative Technology’. Hierin leren ze hun programmeerkennis ontwikkelen en toe te passen in een product. In 2013 maakten ze applicaties voor kleuters. In tweetallen of alleen ontwierpen ze computerspelletjes voor deze jonge doelgroep. Onder begeleiding van hun docent Adriana Quintero zijn ze gestart met het bedenken van een grafisch- en functioneel ontwerp. Vervolgens bouwden ze de applicatie.

Adriana Quintero: ‘In de Verdieping komt alles samen: zowel ICT als vormgeving. En de ene student is beter in ICT, de andere student heeft meer affiniteit met vormgeving. De studenten ontwierpen variaties op ‘Memory’ en ‘Zoek de verschillen’. Ook ontwikkelden ze een spel om ufo’s uit de lucht te schieten en verdiepten ze zich in een applicatie om boerderijdieren in te kleuren. Na 10 weken ontwerpen en ontwikkelen brachten de studenten een bezoek aan basisschool De Matrix in ’s-Hertogenbosch om de spelletjes te testen. De Matrix is de school van mijn zoontje. 6 kleuters testten de spelletjes. Ze vonden ze allemaal leuk en makkelijk.‘

Het project is vastgelegd op foto en video. Donderdag 13 juni 2013 werd de videoreportage vertoond op Avans in ’s-Hertogenbosch. Bekijk de video, de spelletjes en de foto's van het project.