Communication & Multimedia Design Voltijd hbo

Opbouw van de opleiding

Tijdens je studie kun je je specialiseren. Zo kies je bij een aantal opleidingen meteen een richting in de vorm van een major. En bij álle opleidingen ga je, in jaar 3 of 4, je kennis verbreden of verdiepen met een minor. Hieronder vind je de specialisaties van deze opleiding. Je minor mag je ook bij een andere opleiding volgen, tenzij jouw opleiding een verplichte minor heeft.

Modules van deze opleiding

Minor Meaningful Data Design

Je leert om complexe informatie levendig en helder te maken voor gebruikers. Je analyseert informatie en door slim te visualiseren schep je inzicht.

 

Meer informatie

Aan bod komen onderwerpen als vormgeving van informatie, storytelling, dynamische datasets, 3D-printen van data en data-journalistiek.

De minor bestaat uit een basisprogramma van workshops, colleges en werklessen. Daarnaast volg je gastlessen en masterclasses van design-experts en doe je minstens een van de opdrachten voor een externe opdrachtgever. Na deze minor ben je een ontwerper die technieken beheerst om complexe issues helder te tonen.

Je kunt de minor volgen in 's-Hertogenbosch. Vereiste is dat je basiskennis hebt van programmeren en vormgeven. Voertaal is Nederlands.

Minor HBO-TOP-programma

Je wilt na je opleiding doorstuderen aan de Technische Universiteit Eindhoven, Tilburg University of de Jheronimus Academy for Data Science. Volg dan als minor het HBO-TOP-programma.

Meer informatie

Avans ontwikkelde samen met de TU/e, Tilburg University en JADS een programma waarmee je direct na je afstuderen kunt beginnen aan een pre-master. Dat scheelt je 6 tot 12 maanden extra studeren.

Je volgt het programma bij de TU/e, Tilburg University of JADS gedurende je minorperiode. Avans bepaalt welke studenten mogen deelnemen aan het programma. Het programma is namelijk niet voor iedereen toegankelijk. Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen.

Zo moet je in het tweede en derde jaar van je opleiding over al je vakken een gemiddelde van 7,5 hebben. Daarnaast volg je een avondcursus basiswiskunde. Voor het programma aan Tilburg University is dit niet nodig. Voor de afsluitende toets moet je een voldoende halen. Dan schrijf je nog een motivatiebrief, die je toelicht in een gesprek. Als Avans hierna een positief advies geeft, mag je deelnemen aan het programma.

Dit programma is ontwikkeld voor studenten die bij Avans in 's-Hertogenbosch een van deze opleidingen volgen: Communication & Multimedia Design, Elektrotechniek, Informatica, Technische Informatica, Technische Bedrijfskunde of Werktuigbouwkunde.

Minor Emerging Technologies Playground

In de multidisciplinaire minor Emerging Technologies Playground ga je aan de slag met een echte vraag van een bedrijf.

 

Meer informatie

Samen met studenten van verschillende opleidingen werk je aan een project op het gebied van bijvoorbeeld het Internet of Things, de Smart City, robotica of VR. Met een Proof of Concept, laten jullie zien of een idee succesvol kan zijn. Of jullie maken een Minimum Viable Product, waarbij je een product precies genoeg functionaliteiten geeft om het te testen onder klanten. Jullie resultaten kan het bedrijf gebruiken om het product verder te ontwikkelen.

Voor je project leg je contact met het bedrijfsleven en de overheid. Je kunt een deel van de contacten van de opdrachtgever gebruiken en je zoekt samen met je team naar nieuwe ingangen. Met deze minor werk je dus ook aan je profilering, je netwerk en je cv.

Je volgt geen verplichte lessen. Je besteedt samen met je team zo'n 40 uur per week aan de opdracht. Daarin verwachten we een professionele houding van je. Tussendoor volg je workshops. Daarnaast kun je gebruikmaken van de expertise van docenten en vakprofessionals en van professionele coaching.

Omdat je in een multidisciplinair team werkt, kun je echt de expert op jouw vakgebied zijn. Daarnaast krijg je de kans om over de grenzen van je opleiding heen te kijken.

Minor Data Science in Agrifood

Data is a key asset in our economic and social environment. In this minor you will be working in a multidisciplinary team, exploring today's complex data related opportunities.

Meer informatie

The projects will focus on the agrifood business environment. Working on these projects will go hand in hand with the development of your knowledge and skills in the field of data science.

The minor Data Science in Agrifood will consist of the following modules:

* Data analysis / Data visualization / Storytelling

* Project management workshops

* Data science

* Python for data science

* Data governance / Master data management / Privacy / Ethics

* Architecture technology

* Domain knowledge of the agrifood

* Project