Communication & Multimedia Design voltijd hbo

Voltijdopleiding in Breda en 's-Hertogenbosch

Communication & Multimedia Design (CMD) is een hbo-ontwerpopleiding waar creativiteit, technologie, design en onderzoek samenkomen. Je bent analytisch en creatief en je houdt van experimenteren.

Een festival wil een nieuwe website. Jij doet een voorstel voor een communicatiecampagne. De overheid start een campagne over gezond eten. Jij bedenkt een serious game in virtual reality. Met de hbo Communication & Multimedia Design opleiding ben jij bij de ontwikkeling van de mediatoepassingen van de toekomst de spin in het web. Ook bedenk je oplossingen voor ingewikkelde maatschappelijke problemen.

Jij

Jij bent een creatieve duizendpoot met een brede interesse. Je hebt een fascinatie voor nieuwe media. Je hebt affiniteit met technologie, echter je hoeft zeker geen techneut te zijn om de studie CMD met succes te kunnen doorlopen. Je hebt oog voor detail, bent kritisch en analytisch sterk.

De opleiding Communication & Multimedia Design

De opleiding is net zo veelzijdig als jij. Een mix van wetenschap, kunst, design en engineering. En je komt alles te weten over communicatie, interactie en strategie. Je doet projecten en opdrachten. Gaat op excursie. Je experimenteert in de werkplaats en exposeert je eigen werk.

Ben je geslaagd, dan mag je de titel Bachelor of Science voeren.

Lees meer over deze en andere opleidingen uit het domein Creative Technologies.

 

Kenmerkend voor deze opleiding

Het onderwijs bij CMD Breda is gebouwd op 4 hoofdpijlers: Technology, Human, Story en VOID. Hierin staan de relaties tussen mens & technologie, mens & maatschappij, mens & media en onbenutte designruimte centraal. Je krijgt les van docenten uit de vakgebieden informatie en techniek, communicatie & multimedia en vormgeving.

Bij de opleiding CMD in Den Bosch krijg je hetzelfde diploma en leer je dezelfde competenties, maar de invulling van het lesprogramma en de lesvormen zijn anders.

Faciliteiten

In ons medialab vind je de faciliteiten die je nodig hebt tijdens je opleiding. Zoals Apple- en Windowscomputers, een film- en fotostudio, een houtwerkplaats, een grootformaatprinter, een 3D-printer, een snijplotter en een lasersnijder. Je kunt er ook apparatuur lenen zoals audioapparatuur en camera's.
 

Stel je vragen

over de opleiding en toelating aan de instroomcoördinator

via instroom.CMD.breda@avans.nl of 088 – 525 87 53

 

Online Open avonden voltijd/duaal 18, 19 en 20 januari

Online Open avonden voltijd/duaal 18, 19 en 20 januari

,

Aanmelden Meer informatie