Communicatie deeltijd hbo

Deeltijdopleiding in Breda

In de deeltijdopleiding Communicatie leer je hoe je in- en externe communicatie verzorgt. In 13 modules werk je aan communicatievaardigheden en leer je doelgroepen te overtuigen. Met woord en beeld.

Je maakt actief deel uit van de organisatie waarvoor je werkt en weet wat er speelt. Je kent de doelgroep en weet hoe die communiceert. Samen met de interne en externe stakeholders bepaal je de organisatie- en communicatiedoelstellingen. Je ontwikkelt de strategie die daarbij past en de geschikte communicatiemiddelen. Daarbij houd je rekening met ontwikkelingen en trends.

Jij

Je bent nieuwsgierig en creatief en je vindt het leuk om producten of processen te verbeteren. Anderen beschrijven jouw houding als kritisch, onderzoekend en geïnteresseerd. Je hebt lef en bent niet bang om door te vragen of discussies aan te gaan. Ook werk je graag met anderen samen. Je kunt je goed inleven in andere situaties, standpunten of voorkeuren.

De opleiding Communicatie

Na de deeltijdopleiding Communicatie ben je een volwaardige gesprekspartner voor het management. Je weet hoe je doelstellingen formuleert, een strategie opstelt en deze omzet in acties. Je hebt geleerd hoe je uiteenlopende communicatiemiddelen inzet. Ook weet je hoe je reflecteert, evalueert en anticipeert, zodat je goed kunt werken in een wereld die continu verandert.

 

Kenmerkend voor deze opleiding

De deeltijdbachelor Communicatie is kleinschalig en persoonlijk. Avans is de enige hogeschool in Nederland met een academie voor deeltijdonderwijs. De opzet van de deeltijdopleiding verschilt van de voltijdopleiding. Je volgt het programma in modules. Per periode bekijk je wat je nodig hebt om je leerdoelen te bereiken. Heb je hulp nodig, dan vraag je die aan je docenten. Deze vakspecialisten begeleiden je als coach. Naast je opleiding werk je. Zo ontwikkel je veel vaardigheden op de werkvloer.

Stel je vragen

over de opleiding aan studieadviseur
Florentien Reineke

 
 via e-mail: deeltijd@avans.nl
 
 

 

Tweejarige opleiding

Als je 4 jaar studeren te lang vindt, kun je ook kiezen voor de tweejarige deeltijdopleiding Communicatie Associate degree. Na het behalen van deze opleiding kun je er alsnog voor kiezen om je hbo-diploma Communicatie te behalen.