In het Gezondheid en Technologie Laboratorium (GET-LAB) ervaren zorgverleners hoe je technologie op een waardevolle manier inzet in de zorg voor bijvoorbeeld ouderen.

Begin 2015 is het GET-LAB geopend als onderdeel van de Wmo-werkplaats. Wmo-werkplaatsen zijn samenwerkingsverbanden tussen hogescholen en praktijk. Ze helpen de noodzakelijke vernieuwingen in zorg en welzijn tot stand te brengen.

Het GET-LAB is een plek bij Avans Hogeschool in Breda waar onderwijs, onderzoek en het werkveld samenkomen. Het lab heeft als doel om de krachten te versterken door technologie in te zetten voor goede zorg. Het streven is dat (toekomstige) zorgprofessionals zich ontwikkelen tot hulpverleners die zorg op maat leveren met behulp van technologie.

Ervaringen delen

In het GET-LAB delen de deelnemers hun ervaringen en ontdekken de mogelijkheden en onmogelijkheden van technologie. Studenten van de Academie voor Gezondheidszorg en van de Academies voor Sociale Studies Breda en 's-Hertogenbosch gaan met elkaar in gesprek over ethische vraagstukken. Zij doen ervaring op met zorgtechnologie en onderzoeken de vragen die dat oplevert.

Partners uit de praktijk leveren een bijdrage aan de invulling van het lab. Zoals zorgorganisaties Thebe, Surplus en GGD West-Brabant. Zij gaan in op vragen over welke ontwikkelingen in de toekomst steeds belangrijker worden en waar cliënten en zorgverleners behoefte aan hebben. Medewerkers van deze organisaties spijkeren hun kennis over zorgtechnologie bij in de aangeboden workshops.

Kom langs

Kom met je collega’s op bezoek in het GET-LAB en ga aan de slag met de technologieën. Naast onze studenten zijn ook professionals en vrijwilligers uit de zorg welkom in ons lab. En wij gaan graag met zorgorganisaties en andere partijen in gesprek over mogelijke samenwerkingen. Maak een afspraak of stel je vragen via GET-LAB@avans.nl.