In het GET-lab van Avans Hogeschool ervaren zorgverleners hoe je technologie op een waardevolle manier inzet in de zorg voor bijvoorbeeld ouderen.

studente op hometrainer gekoppeld aan scherm, docent geeft uitleg

Begin 2015 is het GET-lab in Breda geopend. Sinds het voorjaar van 2019 krijgt ook in Den Bosch het GET-lab steeds meer vorm. Beide zijn onderdeel van een Wmo-werkplaats. Wmo-werkplaatsen zijn samenwerkingsverbanden tussen hogescholen en praktijk. Ze helpen de noodzakelijke vernieuwingen in zorg en welzijn tot stand te brengen.

In de GET-lab's op de Bredase Hogeschoollaan en de Bossche Onderwijsboulevard komen onderwijs, onderzoek en het werkveld samen. Het doel is om krachten te bundelen en een plek te bieden waar (toekomstige) zorgprofessionals zich ontwikkelen tot hulpverleners die zorg op maat leveren met behulp van technologie.

Ervaringen delen

In het GET-lab delen de deelnemers hun ervaringen en ontdekken de mogelijkheden en onmogelijkheden van technologie. Studenten van de Academie voor Gezondheidszorg en van de Academies voor Sociale Studies Breda en Den Bosch gaan hier met elkaar in gesprek over ethische vraagstukken. Zij doen ervaring op met zorgtechnologie en onderzoeken de vragen die dat oplevert.

Partners uit de praktijk leveren een bijdrage aan de invulling van het lab. Bijvoorbeeld zorgorganisaties Thebe, Surplus en GGD West-Brabant. Zij gaan in op vragen over welke ontwikkelingen in de toekomst steeds belangrijker worden en waar cliënten en zorgverleners behoefte aan hebben. Medewerkers van deze organisaties spijkeren hun kennis over zorgtechnologie bij in de aangeboden workshops.

Kom langs

Kom met je collega’s op bezoek in het GET-lab en ga aan de slag met de technologieën. Ontdek de mogelijkheden van bijvoorbeeld sociale robots, virtual reality en verschillende technologieën om mensen te ondersteunen, te activeren of te verbinden. Naast onze studenten en zorgprofessionals zijn ook vrijwilligers uit de zorg welkom in ons lab. En wij gaan graag met zorgorganisaties en andere partijen in gesprek over mogelijke samenwerkingen. Maak een afspraak of stel je vragen via [email protected].