Avans Innovative Studio

Snel toegang tot externe kennis, verrassende oplossingen en een frisse kijk op uw vraag. Het onderwijsconcept Avans Innovative Studio biedt kansen voor bedrijven en instellingen die geloven in de kracht van co-creatie.

Wat het inhoudt

Binnen Avans Innovative Studio werken interdisciplinaire teams van studenten samen met docenten en experts uit het bedrijfsleven. Samen bedenken ze tastbare oplossingen voor brede vraagstukken van bedrijven. Ze onderzoeken, maken, testen, verbeteren en komen zo binnen 2 tot 3 weken tot een werkend prototype.

Wat het oplevert 

Avans Innovative Studio levert geen adviesrapporten op. Wel een creatieve insteek, een andere blik en een verrassende uitkomst. 3 of 4 teams van studenten gaan aan de slag met uw vraag. U krijgt dus ook 3 of 4 verschillende oplossingen. De studenten beschikken over een multimediastudio en een werkplaats met onder andere 3D-printers en lasersnijapparatuur.

Inmiddels hebben studenten van de Avans Innovative Studio zich al over 250 opdrachten gebogen. Zo ontwierp een groep studenten een logo voor een bierbrouwer. Een andere groep maakte dan weer een maquette voor een nieuw bierproeflokaal. In ons magazine voor studenten vindt u meer voorbeelden van opdrachten waar onze studenten mee aan de slag gingen.

Wat het kost  

De inzet van onze studenten kost niets. Als we het hebben over geld. We hebben namelijk wel uw input en wat tijd van u of uw medewerkers nodig. Er moet iemand beschikbaar zijn voor de briefing en natuurlijk verwachten we u bij de eindpitch. Tussendoor zijn er 3 feedbacksessies. De eindpitch duurt 4 uur, de andere sessies duren ieder maximaal 2 uur. 

Contact

Meer weten over Avans Innovative Studio? Of wilt u gelijk een afspraak maken? Mail dan naar [email protected].

Bekijk de filmpjes over Avans Innovative Studio. En luister naar de ervaringen van opdrachtgevers en studenten.