Digiwerkplaats MKB

De Digiwerkplaats mkb – ook wel Digitale werkplaats mkb - helpt ondernemers met een digitaliseringsvraag in zowel de regio West-Brabant als Noordoost-Brabant. Studenten en docenten werken samen met het mkb aan thema’s als online marketing en sales, automatisering, data-analyse en cybersecurity.

De Digiwerkplaats wil het mkb helpen om toekomstbestendig en weerbaar te worden en biedt laagdrempelig en kosteloos toegang tot kennis en uitvoering op het gebied van digitalisering. Studenten doen relevante praktijkervaring op en krijgen toegang tot potentiële werkgevers in de regio.  

Activiteiten

Ondernemers worden geholpen met hun data- en digitaliseringsvraagstukken via een kosteloos maatwerkproject. Dit doen we door deze vraagstukken onder te brengen in het onderwijs. Studenten en docenten van Avans hogeschool werken samen aan projecten voor mkb-ondernemers. Ook kunnen ondernemers aansluiten bij een workshop, masterclass, event of webinar dat de Digiwerkplaats mkb organiseert. 

Partners

Avans Hogeschool is actief in twee digiwerkplaatsen en werkt samen met diverse regionale partners.

De digiwerkplaats mkb West-brabant

De Digiwerkplaats mkb is een breed en regionaal gedragen initiatief. Het is een samenwerking tussen de onderwijsinstellingen Avans Hogeschool, Breda University of Applied Sciences, Curio en Onderwijsgroep West-Brabant. Het project krijgt ondersteuning van onder meer gemeente Breda, provincie Noord-Brabant, Rabobank West-Brabant Noord, REWIN West-Brabant, VNO-NCW Brabant Zeeland, MKB West-Brabant, NAC Breda, Regio West-Brabant en Logistic Community Brabant.

Digitale werkplaats mkb Noordoost-Brabant

In Noordoost-Brabant bestaat Digitale werkplaats mkb ook uit een samenwerkingsnetwerk met diverse regionale partners. Het project wordt financieel ondersteund vanuit het programma versnelling digitalisering MKB van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en door de Provincie Noord-Brabant. 

Kijk voor meer informatie op: