Lonneke en Viresh

over hun werk in de IT

Scrum master Viresh en Mendix developer Lonneke bespreken hoe zij als IT’er blijven groeien.

Als ICT’er bij Avans maak je een verschil voor onze studenten en docenten. Dankzij de tools die jij ontwikkelt en beheert, wordt hun werk een stuk prettiger. Hoe bevalt het andere ICT’ers om hier te werken? Mendix developer Lonneke Grisel en scrum master Viresh Sukdeo delen hun ervaringen.

Wat gaf voor jou de doorslag om bij Avans te komen werken?

Lonneke: "Ik wilde me graag fulltime met Mendix bezighouden. Er zijn best veel organisaties waar je dat kunt doen. Ik koos voor Avans vanwege de ambities voor de komende jaren, zoals digitaal veerkrachtig worden. Mendix past daar goed bij. Bovendien is het tof om nieuwe applicaties voor studenten te ontwikkelen. Goede digitale tools voor de nieuwe generatie."

Viresh: "Dat was voor mij ook een reden om bij Avans te beginnen, acht jaar geleden. Studenten en docenten ondersteunen. Veel ICT stond hier toen nog in de kinderschoenen. Tijdens het sollicitatieproces hoorde ik dat we met het team veel ruimte kregen om het verder op te bouwen. En dat er volop ruimte was voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Dat had ik bij eerdere werkgevers wel gemist."

Wat is voor jou het mooiste moment van de werkdag?

Viresh: "‘s Ochtends doen we met het team een daily standup. Dan bespreken we met elkaar: wat heb je gisteren gedaan, wat ga je vandaag doen, loop je ergens tegenaan? Dat vind ik altijd wel een mooi begin van de dag. De sfeer met collega’s is prettig, de teamspirit is goed."

Lonneke: "Het ligt eraan wat voor werkdag het is. Als ik thuiswerk en weinig meetings heb, is het heerlijk om echt diep in de code te duiken. Een dag op kantoor kan ook heerlijk zijn. Regelmatig met collega’s nadenken over nieuwe functionaliteiten, op elkaar ingespeeld raken, dat teamgevoel uitbouwen. Dat zijn mooie momenten."

Je merkt dat werkplezier vooropstaat.

Wat heb je geleerd van je collega’s?

Viresh: "Toen ik begon in deze rol, werd ik begeleid door een andere scrum master. Ik heb de neiging om snel op de voorgrond te treden. Wat ik van hem heb geleerd, is om wat meer af te wachten en het developersteam meer ruimte te geven om samen te sparren."

Lonneke: "Grappig, voor mij is het vooral andersom. Ik was in het begin best afwachtend. Ik heb geleerd om meer het woord te nemen en ook de leiding te nemen als dat nodig is. Dat kan ook omdat de sfeer zo fijn is en iedereen respectvol met elkaar omgaat."

Wat onderscheidt Avans als werkgever?

Lonneke: "Volgens mij is vrijheid het kernwoord. Daar hoor ik collega’s ook vaak over. De vrijheid om je functie verder vorm te geven, om jezelf te ontwikkelen, om een goede werk-privébalans te creëren. Dat vind ik wel onderscheidend."

Viresh: "Ja, precies. Dat merkte ik al toen ik begon, nog voordat we in zelfsturende teams werkten. Die vrijheid geeft flexibiliteit en een gevoel van vertrouwen. Dat is ook goed voor je werkplezier."

Lonneke: "Natuurlijk hebben we allemaal veel te doen, maar je merkt echt dat werkplezier vooropstaat bij Avans. Dat helpt je ook om gewoon goed werk te leveren."

IT vacatures

Alle vacatures
Alle vacatures

Lees ook