Dagmar en Mirthe

over hun ondersteunende rol

Data-analist Dagmar en contentmanager Mirthe bespreken wat Avans onderscheidt als werkgever.

Een belangrijk verschil maken voor studenten en docenten. Dat doet het ondersteunend personeel bij Avans. Hoe bevalt het anderen om hier te werken? Data-analist Dagmar Kallen en contentmanager Mirthe van Tilborg delen hun ervaringen.

Wat is de grootste mijlpaal die je tot nu toe met je collega’s hebt bereikt?

Dagmar: "De implementatie van het nieuwe recruitmentsysteem waar ik nauw bij betrokken was. De volgende mijlpaal wordt de implementatie van een nieuw HR-systeem. Een groot, interessant project."

Mirthe: "Ik werk hier nog niet zo lang, maar de eerste mijlpaal is op komst: de nieuwe ‘werken bij’-omgeving op de website van Avans. Inderdaad, waar dit verhaal op komt te staan."

Waaraan merk je dat Avans werkplezier belangrijk vindt?

Mirthe: "Bijvoorbeeld aan de activiteiten en borrels die regelmatig worden georganiseerd. Het is leuk om elkaar beter te leren kennen en naast het werk ook plezier te hebben met elkaar."

Dagmar: "Helemaal mee eens. Avans organiseert veel en zorgt goed voor het personeel. Er wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan je fysieke en mentale gezondheid. Laatst was er een Vitaliteitsweek en heb ik aan een interessante training meegedaan. Dat dat allemaal kan, vind ik echt luxe."

Mirthe: "Je krijgt ook regelmatig de vraag hoe het met je gaat en of je misschien ergens tegenaan loopt. Avans wil voorkomen dat je plezier in je werk afneemt."

Wat is het mooiste moment van je werkdag?

Mirthe: "Dat is lastig kiezen. Het napraten vind ik wel bijzonder leuk, als ik mijn taken heb afgerond en de dag nog even doorneem met collega’s."

Dagmar: "Grappig, bij mij komt juist het begin van de dag in me op. Ik begin graag om half acht met kleine klusjes. Dan heb ik soms al vijf collega’s geholpen. Die zijn dan blij verrast als ze hun laptop opstarten. Dat vind ik wel een fijn begin van de dag."

Je krijgt alle ruimte om te groeien.

Op welk gebied ben je gegroeid sinds je bij Avans werkt?

Mirthe: "Ik heb geleerd om niet meer alles alleen te doen. Er zijn zoveel collega’s met allerlei expertises, dat ik nu makkelijker om hulp vraag. De samenwerking opzoeken maakt ook dat je een beter product oplevert."

Dagmar: "In het verlengde daarvan: ik heb geleerd om eerst wat beter na te denken voordat ik iets ga doen. Op mijn vorige werk moest je altijd door, door, door. Bij Avans krijg je ruimte om na te denken, jezelf echt ergens in te verdiepen. Ook goed voor de kwaliteit van je werk."

Wat onderscheidt Avans als werkgever?

Dagmar: "Voor mij vooral de mogelijkheden die Avans biedt om jezelf persoonlijk en inhoudelijk te ontwikkelen. En om, als je wil, een nieuwe stap te zetten in je carrière."

Mirthe: "Eens! Ik denk aan groei in de breedste zin van het woord. Ik vind de organisatie enorm vooruitstrevend en ben er trots op dat Avans meerdere keren tot beste hogeschool is uitgeroepen. Dat je alle ruimte krijgt om mee te groeien, vind ik ook heel mooi."

Lees ook