Cursus Virtual Reality

Virtual Reality

Virtual reality (VR) is een via de computer gesimuleerde virtuele wereld waarbij het voor de gebruiker lijkt of hij fysiek aanwezig is. In deze module ontwerp en realiseer je een VR applicatie op basis van je eigen of een gegeven businesscase.

Een zakelijke VR app is in veel gevallen een serious game. Het lost problemen op van fysieke afstanden en biedt een veilige omgeving om te leren omgaan met bijvoorbeeld gevaarlijke situaties of producten. Het kan goedkoper en duurzamer zijn om een virtuele omgeving of een virtueel product te realiseren en beschikbaar te stellen dan te kiezen voor fysieke alternatieven.

Locomotion 

Bovendien biedt een VR app een derde dimensie waarin gebruikers kunnen voortbewegen zoals in de echte wereld (locomotion) en met virtuele objecten kunnen communiceren. Zo kun je lichaamsbewegingen inzetten en meten om bepaalde doelen te bereiken.

Design, build, deploy 

In deze module leer je hoe je een VR-ervaring ontwerpt. Je implementeert en test locomotion en VR-interacties. Je werkt met 3D-modellen, audio animaties, belichting en materialen. Je ontwerpt, realiseert en optimaliseert grafische gebruikersomgevingen voor VR en krijgt inzicht in het evenwicht tussen personalisatie en privacy. Je bouwt de app en neemt het in gebruik. Oftewel: design, build en deploy.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 7 bijeenkomsten, gevolgd door een assessment. 
Lesdag Donderdag van 14.40 – 20.15 uur
Leslocatie Breda, Hogeschoollaan 1
Studiebelasting   

8-12 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten. De toetsopdracht voer je uit in de praktijk. 

Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus € 1.500, inclusief toetsingskosten
Kosten studiematerialen Geen, VR hardware wordt in bruikleen gegeven. 
Start Week van 6 november 2023
Week van 26 augustus 2024*
Aanmelden tot Start november: 8 oktober 2023
Start augustus: 30 juni 2024* 

* Onder voorbehoud

Toelatingsadvies 

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit.

21+ toets 

Als je geen van de genoemde diploma's bezit, kun je vanaf 21 jaar worden toegelaten op basis van een assessment, de 21+ Toets. Hiervoor neem je zelf contact op met AOB Compaz. Let op: aan dit assessment zijn kosten verbonden. Sluit je het assessment af met een positief resultaat, neem dan contact met ons op zodat we je inschrijving verder kunnen bespreken. 

Aanvullende info

Deze cursus is een keuzemodule van de deeltijdbacheloropleiding Informatica en Business IT & Management. Je volgt deze samen met studenten van de vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden.