Verpleegkundig leiderschap

Als verpleegkundige heb je een sleutelrol in het leveren van goede zorg. De cursus Verpleegkundig leiderschap leert je de kar te trekken. Jij initieert ontwikkelingen in jouw vak, team en organisatie.

In deze cursus focus je op de regie en beïnvloeding van de verpleegkundige beroepsontwikkeling. Je ontwikkelt je als rolmodel en inspirator en neemt initiatief tot het verbeteren van kwaliteit van zorg, patiëntveiligheid, deskundigheid en teamontwikkeling.

Behoeften van zorgvragers centraal

Je verenigt kennis van (zorg)professionals en de waarden en ervaring van de zorgvrager met het beste bewijsmateriaal. Je past de 5 stappen van evidence-based practice toe in de praktijk. Je kent de doelen en behoeften van de zorgvrager en neemt die mee in de klinische besluitvorming.

Teamanalyse, reflectie en conflictbeheersing

Je voert methodische werkbegeleiding uit en coacht collega’s zo dat zij proactief bijdragen aan excellente zorg. Je voert een onderbouwde teamanalyse uit. Daarbij spiegel je je team aan succesvolle teams. Je reflecteert op je leiderschapsstijl. Om gemengde belangen te ondervangen en escalatie van conflicten te voorkomen, zet je doelgericht gesprekstechnieken in.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 15 bijeenkomsten in 20 weken
Lesdagen

Start augustus
Breda: dinsdagochtend
Den Bosch: vrijdagmiddag
Start januari
Breda: maandagochtend
Den Bosch: woensdagavond

Leslocatie Breda, Hogeschoollaan 1
Den Bosch, Onderwijsboulevard 215
Studiebelasting 8 - 16 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
Toetsing Praktijkverslag, Criterium gericht interview en Reflectieverslag
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus € 3.630 inclusief toetsingskosten
Start Week van 26 augustus 2024*
Week van 27 januari 2025*
Aanmelden tot Start augustus: 30 juni 2024*
Start januari: 17 december 2024*

* Onder voorbehoud

Toelatingsadvies

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de deeltijdbacheloropleiding Verpleegkunde. Je volgt deze samen met studenten van de vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden.