Verpleegkundig leiderschap

In de cursus Verpleegkundig leiderschap leer je om vanuit verpleegkundig perspectief je beïnvloedende rol op verschillende manieren in te zetten. Zo ontwikkel je je als rolmodel en inspirator voor je vakgenoten.

Deskundigheidsbevordering en teamontwikkeling zijn hierbij belangrijke thema’s. Voor de zorgvrager ben je belangenbehartiger in de klinische besluitvorming. Hierbij zet je je rol als reflectieve EBP (Evidence Based Practice) professional mét een ondernemende, coachende en resultaatgerichte houding centraal. Je werkt voortdurend aan het verbeteren van de zorg rondom de zorgvrager. Om samen met anderen tot kwalitatief hoogwaardige en veilige zorg te komen herken je gedeelde en verschillende belangen van zorgvragers, professionals en organisaties.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties
Duur 16 bijeenkomsten in 20 weken
Lesdagen

maandag van 17.15-21.15 uur (Breda) 
woensdag van 17.15-21.15 uur ('s-Hertogenbosch)

Studiebelasting    16 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten
Afronding Na succesvolle afronding, ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus € 3.000, inclusief toetsingskosten
Start maandag 30 augustus 2021
Aanmelden tot 1 juli 2021

Toelatingseisen

Havo of mbo-diploma niveau 4 en een geschikte werkplek.

21+ Toets

Als je geen van de genoemde diploma's bezit, kun je vanaf 21 jaar worden toegelaten op basis van een assessment, de 21+ Toets. Hiervoor neem je zelf contact op met AOB Compaz. Let op: aan dit assessment zijn kosten verbonden. Sluit je het assessment af met een positief resultaat, neem dan contact met ons op zodat we je inschrijving verder kunnen bespreken.

Als we meer informatie nodig hebben, dan krijg je een aanvullend intakegesprek met de studieloopbaancoach.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de Bachelor deeltijdopleiding Verpleegkunde. Je volgt deze samen met studenten van de 4-jarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Meer inhoudelijke informatie vind je op ons interne platform Avans Studypath