Cursus systeembesturen en programmeren

Systeembesturingen programmeren

De cursus Systeembesturingen programmeren is voor technici met interesse in de automatisering van complexe processen en systemen.

Ontwerpen, implementeren en onderhouden

Bij het ontwerpen, implementeren en onderhouden van de besturingssystemen denk je ook aan de lange termijn. Waar mogelijk voer je standaardisatie en modularisatie door. Behalve gedegen kennis van besturingssystemen in alle componenten en facetten is het in deze functie ook belangrijk dat je goed communiceert. Verder leer je welke synergie er bestaat tussen de controle van bewegende werktuigen en processen in tertiaire installaties.

Toekomstperspectief na deze cursus

Deze cursus biedt veel carrièremogelijkheden voor technici met interesse in de automatisering van complexe processen en systemen.

Systeembesturingen zijn nodig in vele industrieën, zoals de productie, transport, energie, luchtvaart, defensie en de medische en wetenschappelijke industrie. Ze worden gebruikt om complexe processen en systemen te beheren en controleren, zoals robots, productielijnen, verkeersregelsystemen en medische apparatuur.

Met de toenemende automatisering van industriële processen blijft de vraag naar systeembesturingsprogrammeurs naar verwachting groeien.

Belangrijk aspect van de toekomst van systeembesturingsprogrammering is de opkomst van de vierde industriële revolutie, die wordt gedreven door automatisering, geavanceerde analytics, internet of things (IoT) en cyberfysieke systemen. Deze ontwikkelingen creëren nieuwe mogelijkheden voor systeembesturingsprogrammeurs. Steeds meer bedrijven zullen investeren in automatiseringstechnologie en dus in systeembesturingen.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 15 bijeenkomsten in 20 weken
Lesdagen Maandagmiddag op locatie bij de partnerbedrijven
Maandagavond bij Avans
Leslocatie Breda
Studiebelasting 16 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten
Toetsing Beroepsproduct: verslag met afsluitend een programmeeropdracht
Beroepsproduct: programmeeropdracht
Beroepsproduct: conceptontwerp motor + overbrenging
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus € 3.000, inclusief toetsingskosten
Kosten studiematerialen € 120
Start Week van 29 januari 2024
Aanmelden tot 17 december 2023

Toelatingseisen

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Voorkennis van wis- en natuurkunde is een pre. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit. 

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de Associate degree opleiding Mechatronica. Je volgt deze samen met studenten van deze opleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden