Strategisch herpositioneren

Tijdens de cursus Strategisch herpositioneren ontdek je hoe je succesvol een vernieuwde strategische koers van een bedrijf opzet. Je werkt hiervoor een inhoudelijk voorstel uit.

Succesvol herpositioneren

Tijdens deze cursus ontwikkel je vaardigheden waarmee je jouw bedrijf succesvol herpositioneert in de markt. Je werkt een voorstel uit, met een nieuw of vernieuwd aanbod van klanten en bijbehorende profilering. Daarbij is het belangrijk dat het management jouw voorstel goedkeurt.

Goed inhoudelijk voorstel

Om een goed inhoudelijk voorstel te maken, leer je na te denken over de toekomstige marktontwikkelingen en klantbehoeften. Daarvoor gebruik je de scenarioplanning methodiek. Je ziet een strategische kans om het bedrijf te laten groeien en werkt deze uit. Daar heb je toekomstgerichte onderzoeksvaardigheden voor nodig. Een financiële prognose van de financiële resultaten hoort daar ook bij.

Sterk merk ontwikkelen

Om het vernieuwde of nieuwe aanbod in de markt te zetten, is een sterk merk belangrijk. Je maakt potentiële klanten duidelijk waarom zij voor jouw bedrijf moeten kiezen en niet voor een concurrent. Onderscheidend vermogen is hierbij van belang.

Meer ruimte voor ondernemerschap

Tegenwoordig zien we veranderingen op veel gebieden. De marktvraag verandert sneller dan voorheen en lange of korte termijn zijn meer dan ooit relatieve begrippen. Daardoor is er ruimte voor lef, authenticiteit en ondernemerschap. Dus voor jou.

Bedrijven vragen veel naar entrepreneurs. Als entrepreneur koppel je ondernemerszin aan een hart voor de zaak. Je zet een initiatief voor een nieuw product of nieuwe dienst om in een levensvatbare businesscase. Je zoekt naar creatieve, duurzame oplossingen vanuit een focus die dicht bij jezelf ligt.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 14 bijeenkomsten in 20 weken
Locatie & lesdag 

Kies jouw leslocatie: 

Locatie Den Bosch
Onderwijsboulevard 215
Maandag van 15:30 – 18:30 uur

Locatie Breda
Hogeschoollaan 1
Woensdag van 12:00 – 15:00 uur

Studiebelasting 16 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
Certificaat

Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.

Kosten cursus € 3.630, inclusief toetsingskosten
Kosten studiematerialen n.v.t.
Start Week van 2 september 2024
Aanmelden tot 30 juni 2024

Toelatingseisen

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit.

21+ Toets

Als je geen van de genoemde diploma's bezit, kun je vanaf 21 jaar worden toegelaten op basis van een assessment, de 21+ Toets. Hiervoor neem je zelf contact op met AOB Compaz. Let op: aan dit assessment zijn kosten verbonden. Sluit je het assessment af met een positief resultaat, neem dan contact met ons op zodat we je inschrijving verder kunnen bespreken. 

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de deeltijdbacheloropleiding Bedrijfskunde. Je volgt deze samen met studenten van de vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.