Cursus Praktijkgericht onderzoek

Praktijkgericht onderzoek

In de cursus Praktijkgericht onderzoek analyseer en onderzoek je een verpleegkundig praktijkprobleem. Daarna doe je aanbevelingen die de zorg voor cliënten verbeteren.

Probleemanalyse

In deze cursus doorloop je de onderzoekscyclus aan de hand van een concrete praktijksituatie binnen de verpleegkunde. Je voert een literatuuronderzoek uit en op basis hiervan maak je een probleemanalyse. Je stelt een probleem-, doel- en vraagstelling op en je beschrijft de gekozen methode van dataverzameling. Vervolgens verzamel, analyseer en rapporteer je zelf de gegevens. Daarna volgt een reflectie op de door jou uitgevoerde methode en resultaten. Zo kom je tot een conclusie en aanbevelingen.

Praktijkgericht onderzoek

Je beschrijft dit alles in een artikel én je deelt het onderzoek met je collega’s op je werkplek. Na deze cursus kun je zelfstandig een praktijkgericht onderzoek uitvoeren als relevante werksituaties een analyse vragen.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 15 bijeenkomsten in 20 weken
Lesdagen Start augustus
Breda: maandagochtend
Den Bosch: woensdagochtend
Start januari
Breda: dinsdagavond
Den Bosch: vrijdagmiddag
Leslocatie Breda, Hogeschoollaan 1
Den Bosch, Onderwijsboulevard 215
Studiebelasting 8 tot 16 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
Toetsing Onderzoeksverslag, reflectieverslag en presentatie
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus € 3.630 inclusief toetsingskosten
Start Week van 26 augustus 2024*
Week van 27 januari 2025*
Aanmelden tot Start augustus: 30 juni 2024*
Start januari: 17 december 2024*

* Onder voorbehoud

Toelatingsadvies

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de deeltijdbacheloropleiding HBO-Verpleegkunde. Je volgt deze samen met studenten van de vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden.