Opwekking en belasting in elektriciteitsvoorziening

Windmolens, brandstofcellen en elektromotoren: de wereld van energieopwekking fascineert jou. In de cursus Opwekking en belasting in elektriciteitsvoorziening leer je over de facetten van energieopwekking.

Kostenplaatje, CO²-uitstoot en meer

Je leert over het kostenplaatje van de opwekking, CO²-uitstoot en het maatschappelijk draagvlak, maar ook over het vervoer van de energie. Zowel elektriciteitsnetten voor hoog-, midden- en laagspanning als de netstructuren en de bedrijfszekerheid van het net worden onder de loep genomen.

Elektriciteitsleer

Ook elektriciteitsleer is een onderdeel van de cursus. Hier ga je dieper in op het berekenen van spanningsstromen, inductiviteiten en capaciteiten. Met de analysemethoden die je leert, kun je berekenen en aanpassen wat de gevolgen van deze componenten zijn voor faseverschuivingen en blind en werkelijk vermogen.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties
Duur 14 bijeenkomsten in 20 weken
Lesdagen

dinsdag van 13.00-21.15 uur (Breda)
indien mogelijk dinsdagmiddag (Geertruidenberg)

Leslocatie

Breda, Hogeschoollaan 1
Geertruidenberg, Amercentrale Amerweg 1

Studiebelasting    12 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten
Afronding Na succesvolle afronding, ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus

€ 3.000, inclusief toetsingskosten

Kosten studiemateriaal

€ 43,95 + € 55,00 wiskunde fundamental

Start dinsdag 31 augustus 2021
Aanmelden tot 1 juli 2021

Havo of mbo-diploma niveau 4 en een geschikte werkplek.

21+ Toets

Als je geen van de genoemde diploma's bezit, kun je vanaf 21 jaar worden toegelaten op basis van een assessment, de 21+ Toets. Hiervoor neem je zelf contact op met AOB Compaz. Let op: aan dit assessment zijn kosten verbonden. Sluit je het assessment af met een positief resultaat, neem dan contact met ons op zodat we je inschrijving verder kunnen bespreken.

Als we meer informatie nodig hebben, dan krijg je een aanvullend intakegesprek met de studieloopbaancoach.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de Bachelor deeltijdopleiding Engineering. Je volgt de cursus samen met studenten van de 4-jarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Meer inhoudelijke informatie vind je op ons interne platform Avans Studypath