Informatietechnologie

In de cursus Informatietechnologie verdiep je je in het inrichten van service en Vendor management. Je maakt kennis met informatiebeveiliging en risk management en leert over de infrastructuur van IT.

Service management

ICT-gebruikers binnen een organisatie stellen vaak hoge eisen aan ICT-prestaties. Deze eisen veranderen regelmatig en het lukt niet altijd om de voordelen van ICT tot hun recht te laten komen. Een goed ingericht ICT-service management zorgt ervoor dat de organisatie ICT op de juiste wijze inzet.

Basiskennis

Netwerken en infrastructuur spelen een belangrijke rol. Je leert hoe verschillende apparaten met elkaar communiceren. Het is namelijk belangrijk dat je als Business IT & Management professional basiskennis hebt over deze infrastructuur en hoe daarbinnen wordt gecommuniceerd.

Risicoanalyse

Na deze cursus kun je een IT-infrastructuur analyseren en op basis daarvan specificaties opstellen voor een standaard infrastructuur. Ook kun je een verantwoorde risicoanalyse maken en leer je de basisprincipes van informatiebeveiliging. Daarnaast kun je werkprocedures en beheerprocessen documenteren.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 7 bijeenkomsten in 10 weken
Lesdagen

Donderdag van 14.40 – 17.15 uur en 18.00 – 20.15 uur (Breda)

Leslocatie

Breda, Hogeschoollaan 1

Studiebelasting    8-12 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
De toetsopdracht voer je uit in de praktijk.
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus € 1.500,  inclusief toetsingskosten
Start Donderdag 21 april 2022, Breda
Aanmelden tot 21 maart 2022

Toelatingseisen

Havo of mbo-diploma niveau 4 en een geschikte werkplek. Als we meer informatie nodig hebben, dan krijg je een aanvullend intakegesprek met de studieadviseur.

21+ Toets

Als je geen van de genoemde diploma's bezit, kun je vanaf 21 jaar worden toegelaten op basis van een assessment, de 21+ Toets. Hiervoor neem je zelf contact op met AOB Compaz. Let op: aan dit assessment zijn kosten verbonden. Sluit je het assessment af met een positief resultaat, neem dan contact met ons op zodat we je inschrijving verder kunnen bespreken.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de Bachelor deeltijdopleiding Business IT & Management. Je volgt deze samen met studenten van de vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Meer inhoudelijke informatie vind je op ons interne platform Avans Studypath.