Implementatie

Cliëntgeoriënteerde verbetering binnen de verpleegkundige zorgverlening vraagt om een gedegen aanpak. De cursus Implementatie biedt handvatten om de kwaliteit van zorg op je werkplek te verbeteren.

Verbeteren kwaliteit van zorg

In deze cursus werk je aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Je initieert een cliëntgeoriënteerde verbetering binnen de verpleegkundige zorgverlening op je eigen werkplek.

Implementatieplan

Op basis van het best beschikbare bewijs kies je een kleine innovatie of verbetering. Dit kan zowel een implementatie zijn binnen de verpleegkundige zorg, als een de-implementatie, oftewel het afschaffen van onnodige handelingen. Je stelt een implementatieplan op op basis van een door jou ontworpen of bestaand beroepsproduct, zoals een adviesnota, ontwerp, handeling of onderzoeksverslag. Je  presenteert dit aan je team of organisatie. Daarna neem je hen mee in deze implementatie en voer je jouw plan uit.

Specificatie cursus

Cursusspecificaties  
Duur 15 bijeenkomsten in 20 weken
Lesdagen Start augustus
Breda: dinsdagmiddag
Den Bosch: vrijdagochtend
Start januari
Breda: maandagmiddag
Den Bosch: woensdagmiddag
Studiebelasting 8 tot 16 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
Toetsing Criterium gericht interview (CGI) en reflectieverslag
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus € 3.630 inclusief toetsingskosten
Start Week van 26 augustus 2024*
Week van 27 januari 2025*
Aanmelden tot Start augustus: 30 juni 2024*
Start januari: 17 december 2024*

* Onder voorbehoud

Toelatingsadvies

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de deeltijdbacheloropleiding Verpleegkunde. Je volgt deze samen met studenten van de twee- of vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden.