Full stack development met .NET

In de cursus Full stack development met .NET leer je cross-platform applicaties ontwikkelen in C# met actuele .NET frameworks, zoals Blazor en .NET MAUI. Binnen een scrum team ontwikkel je een full stack webapplicatie.

Module inhoud

In het 1e deel van de cursus leer je over Agile software development, de programmeertaal C# en frameworks .NET Web API en Blazor om een full stack webapplicatie te realiseren. Deze kennis pas je toe binnen een scrum team om een volwaardige applicatie iteratief te ontwikkelen. Hiervoor gebruik je scrum, standaard OO modelleertechnieken, het .NET ontwikkelplatform en bewezen OO technieken.

In het 2e deel van de module ga je zelfstandig aan de slag met het opstellen van een adviesrapport voor je werkomgeving. Je toont aan dat je zelfstandig de software development life cycle kan doorlopen om een mooie, functionele cross-platform applicatie te realiseren met actuele technieken. Je leert hoe je een goed adviesrapport opstelt en hoe je een cross-platform native app bouwt met het nieuwe .NET MAUI framework.

Praktische informatie

Er wordt uitgegaan van enige ervaring met OO development. Het 1e deel van de cursus werk je in een scrum-team van circa 6 personen onder begeleiding van docenten. In deel 2 van deze periode werk je zelfstandig.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 14 bijeenkomsten in 20 weken
Lesdagen Dinsdag middag/avond in Breda
Donderdag middag/avond in Breda
Leslocatie Breda, Hogeschoollaan 1
Studiebelasting 8-10 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus € 3.000 inclusief toetsingskosten
Kosten studiematerialen € 150
Start Week van 29 januari 2024
Aanmelden tot 17 december 2023

Toelatingsadvies

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur. Zo weet je zeker weet dat de cursus goed aansluit.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de deeltijdbacheloropleiding Informatica. Je volgt deze samen met studenten van de 4-jarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden