Cybersecurity

In de cursus Cybersecurity leer je de specifieke aspecten van informatiebeveiliging gericht op het cyberdomein en het steeds sneller veranderende dreigingslandschap.

Van preventie tot herstel  

Elk bedrijf en iedere IT’er doet al aan cybersecurity, maar doe je wel genoeg? Volledig voorkomen dat je gehackt wordt is een illusie. Bij deze cursus leer je daarom alle facetten, van preventie tot herstel na een incident. Je ontdekt hoe aanvallers te werk gaan en komt alles te weten over de inzet van ethical hacking. 

Dreigingsprofiel opstellen

Bij deze cursus stel je een eigen dreigingsprofiel op. Dat geeft inzicht in de risico’s en helpt je focussen op de te nemen beveiligingsmaatregelen in de Informatie Technologie (IT), de Operationele Technologie (OT) en de automatisering van de productieomgeving met machines en robots.

Daarnaast leer je wat te doen aan herstelwerkzaamheden, zodat je de juiste maatregelen neemt (cyber hygiëne) indien er toch een cyberincident optreedt. 

Je maakt bovendien kennis met de meest actuele methodes en technieken van het cyber security vakgebied. En je leert hoe je standaarden zoals de ISO27001 en de industriële standaard IEC/ISA62443 kunt gebruiken.

Technisch en bedrijfskundig

We richten ons bij deze cursus zowel op de technische kant van cybersecurity als op de bedrijfskundige kant. Omdat beiden namelijk volop kansen bieden om de beveiliging te verbeteren. Het cybersecurity framework NIST vormt daarbij de rode draad. Daar zit een universele gedachte achter die past bij elke organisatie, waardoor deze cursus altijd aansluit bij jouw bedrijfssituatie. 

Belangrijke onderdelen

  • Cybersecurity in het softwareontwikkelproces
  • Dreigingsmodelering
  • Response- en herstelplan

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 5 bijeenkomsten in 10 weken
Lesdag Dinsdag van 14.40 - 20.15 uur (Breda)
Leslocatie Breda, Hogeschoollaan 1
Studiebelasting 10 -12 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
Toetsing Rapport
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus € 1.500 inclusief toetsingskosten 
Start Week van 28 augustus 2023
Week van 6 november 2023
Aanmelden tot Start augustus: 30 juni 2023
Start november: 8 oktober 2023

*Onder voorbehoud.

Toelatingsadvies

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de deeltijdbacheloropleiding Informatica. Je volgt deze samen met studenten van de vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden.